IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HEROJ, MALI MEHO DOBIO VELIKU BITKU: Poslije strašnog požara imao 15 operacija, bio je otpisan, dobio nadimak BETON! (video)

Dječak Mehmed Šabić (13), zvani Meho Beton, dobio je u aprilu najvažniju bitku, a sada stiže još jedan lijepi haber ili vijest…

GRAČANICA: BiH, Zanimljivost, vijesti, četvrtak,27. 06.2019…20: 59… HEROJ, MALI MEHO DOBIO VELIKU BITKU: Poslije strašnog požara imao 15 operacija, bio je otpisan, dobio nadimak BETON! (video)

Meho je završio VII razred u Osnovnoj školi “Hasan Kikić” vrlodobrim uspehom, a bio je otpisan.

Da se pohvalimo i mi đačkom knjižicom!!! HEROJ IZ GRAČANICE U BIH, MALI MEHO (13) DOBIO VELIKU BITKU: Poslije strašnog požara imao 15 operacija, a sada je završio uspješno 7. razred! Bio je otpisan, a sad ima nadimak BETON!

Meho heroj, Meho beton, Meho superjunak- zovite ga kako hoćete, a završio je 7 razred vrlo dobrim. A bio mrtav, a bio otpisan!!!

Meho je nastavio školovanje u aprilu, koje je prekinuto tačno 15. jula 2017. godine, kada je vatra buknula u šupi njegove porodične kuće naselju Čirišu u Gračanici.

Čitaj još:   "Navala medvjeda" na Sarajevo, jedan ušao i u školu... (foto, video)

Da u tim trenucima u blizini nije bilo komšije Osmana Adžemovića, koji je Mehu izbavio iz žive vatre, ove današnje priče ne bi ni bilo.

Njegovo srce izdržalo je što mnogi ne bi mogli, 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljive bolove na oko 70 odsto izgorelog tijela, 19 mjeseci kanilu u grlu pomoću koje je disao

Mali- veliki naš heroj zbog toga je dobio nadimak Beton i nosiće ga dok je živ.

iBalkan.net/Radiosarajevo.ba
Foto: Facebook/Printscreen

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši