IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NESNOSNE VRUĆINE, TALAS IZ SAHARE PRŽI, OBOREN REKORD: Na Alpima +30 C stepeni…(foto, video)

Dakle na Alpima više od 30 C stepeni, u Francuskoj nije bilo ovako vruće još od 1947! Pogledajte nevjerovatne fotografije! 

PARIZ: Svijet, vijesti, četvrtak,27. 06.2019…19: 59… NESNOSNE VRUĆINE, TALAS IZ SAHARE PRŽI, OBOREN REKORD: Na Alpima +30 C stepeni…(foto, video)

U Njemačkoj, Poljskoj i Češkoj oboreni su rekordi visini temperature zraka- vazduha, što se očekuje i u narednim danima. Metorolozi predviđaju da će danas pojedinim zemljama, uključujući Francusku,Švajcarsku, temperatura biti iznad 40 Celzijusovih stepeni.

Vreli talas u Evropi izazvao je vazduh sa sijevera Afrike. U skoro cijeloj Francuskoj objavljeno je narandžasto upozorenje za visoku temperaturu.

Štutgart
ŠTUTGARTFOTO: AP

Španske vlasti upozorile na značajan rizik od šumskih požara u pojedinim dijelovima te zemlje.

Pamplona
PAMPLONAFOTO: AP

U mijestu Kohenu, u njemačkoj pokrajini Brandenburg, juče je izmjerena temperatura od 38,6 C stepeni, što je novi rekord u toj zemlji za jun.

Berlin
BERLINFOTO: EPA

U Radžinu u Poljskoj zabiležena je rekordna temperatura vazduha od 38,2C stepena, a u Doksani u Češkoj bilo je 38,9 stepeni.

Čitaj još:   NIKŠIĆ: Vrijeđanje odbornice Marković-JELENU NAZVAO MERIMOM- pretenzije za nacionalnom diskriminacijom...
Berlin
BERLINFOTO: EPA

U dijelovima Francuske i Švajcarske, takođe, je oboren rekord u samoj visini temperature. Čak je i na Alpima temperatura na nekim mijestima prelazila 30C stepeni.

U Francuskoj će škole biti zatvorene danas i sutra u nekoliko ovih gradova, uključujući Pariz i Lion, zabranjen je saobraćaj radi ograničenja zagađenja.

Francuska Meteorološka služba saopštila je da je intenzitet vrućine bio bez presjedana od 1947. godine kada su počela mijerenja.

U Španiji je za danas i sutra najavljena rekordna temperatura viša od 39 C stepeni u regionima Saragosa i Navara. Najviša temperatura očekuje se u petak, 28. juna, i to u 33 od 50 španskih provincija, a u Đironi bi se živa u termometru mogla dostići i 44 stepena.

izvor /Agencije EPA Foto: EPA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši