IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AKCIJA “HIRURG”: U Sarajevu uhapšen, još jedan ljekar i medicinska sestra…

Sklopu akcije naziva “Hirurg”,pripadnici MUP- a Kantona Sarajevo do sada su uhapsili tri doktora doktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i jednu medicinsku sestru….

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika,, vijesti, petak, 28. 06.2019…17: 59…  AKCIJA “HIRURG”: U Sarajevu uhapšen, još jedan ljekar i medicinska sestra…

Prvo su uhapšeni doktori inicijala H.P.  i E.B., a nakon toga doktor inicijala  D. Đ i medicinska sestra inicijala E.H. 

“Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS bit će predati u nadležnost KTKS”, kazala je Azra Bavčić, portparolka Kantonalnog tužilaštva KS.

Kako je navela, sumnjiče se da su u proteklom periodu uzimali novac od pacijenata za zdravstvene usluge.

Podsjetimo, rano jutros započela je akcija MUP-a KS uz pomoća OSA-e BiH povodom primanja koristi i zloupotrebe položaja.

Nezvanično, privedeni su Emir Baraković i Haris Pandža, dok identitet naknadno privedenog doktora i medicinske sestre još nije otkriven.

Direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Zlatko Kravić (SBB) potvrdio je za ”Avaz” da su pretresi obavljeni, ali je naglasio da niko nije kriv dok se to ne dokaže.

Čitaj još:   PET ZEMALJA U KOJE MOŽE SE NAJLAKŠE DOSELITI: Za jednu vam ne traže nikakve vize...

– Mnogo je više povika na zdravstvo nego što ljekari primaju mito. Tačno je da postoje ljekari koji primaju mito i koji se bave korupcijom i zagovornik sam toga da to treba što prije iskorijeniti. Takve ljude treba izbaciti iz zdravstvenog sistema. Ako se dokaže da je iko uzimao mito, ja ću biti rigorozan, koliko god mi to zakon dozvoljava – kazao je Kravić.

Akcija je provedena zbog sumnje da su ovi ljekari dio novca koji je trebao biti uplaćen na blagajnu za participaciju zadržavali za sebe. 

(S.B.)

Komentariši