IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Snažna eksplozija kod američke ambasade, više od deset poginulih, preko 100 ozlijeđenih, 35 djece… (foto)

Snažna eksplozija odjeknula je jutros u diplomatskoj četvrti, prema najnovijim podacima…

KABUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 02. 07.2019…17: 59… Snažna eksplozija kod američke ambasade, više od deset poginulih, preko 100 ozlijeđenih, 35 djece. … (foto)

Nakon, snažne eksplozije, uslijedio je oružani sukob…

AP navodi da je eksplozija zatresla prozore i uzdigla oblak dima u centru Kabula, u blizini američke ambasade. Navodi se da je eksplozje izazvao kamion- bomba.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi rekao je da je do eksplozije došlo u gusto naseljenom području, gdje se nalazi i Ministarstvo odbrane, prenosi Rojters. Policijski zvaničnici u Kabulu potvrdili su da je došlo do eksplozije, ali nisu pružili detaljnije informacije.

Među 100 povređenih je 35 djece…

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, nakon čega je došlo do oružanog sukoba avganistanskih bezbjednosnih snaga i naoružanih talibana, koji su upali u zgradu u Kabulu nakon eksplozije…

Najmanje trojica naoružanih muškaraca ušla su u zgradu kod Ministarstva odbane nakon eksplozije, navodi bezbjednosni zvaničnik vlade.

Čitaj još:   SNAŽNA EKSPLOZIJA: Smrtno stradalo osam osoba ... (foto)

“Naoružani napadači ušli su u zgradu i u sukobu su sa avganistanskim snagama poslije snažne eksplozije”, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nastrat Rahini.

Avganistanski bezbednosni zvaničnici saopštili su da je kamion eksplodirao u blizini odeljenja za inženjerstvo i logistiku Ministarstva odbane.

Oko 100 povređenih je prevezeno u bolnicu, naveo je portparol Minsitarstva zdravlja Vahidulah Majar, ali za sada nema podataka o eventuelnim žrtvama…

Direktor obližnje privatne škole Nimatulah Hamdard rekao je da je povređeno 35- oro djece.

Napadi su uslijedili u vrijeme kada specijalni mirovni izaslanik SAD za Avganistan Zalmaj Halilzad održava sedmi krug mirovnih pregovora sa talibanskom grupom u Kataru, čiji je cilj okončanje 18- ogodišnjeg rata u Avganistanu…

izvor agencije

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   Marko Kovačević i dalje nastavlja da, svojim skandalima: Radili bi od nas isto što i u NDH, ako nas država ne zaštiti, sami ćemo... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši