IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Legenda truskog fudbala, opet na staroj adresi Emre III…

Klub zvanično saopćio: Emre Belezoglu se vratio u Fenerbahce…

ISTANBUL: Regija, Sport, fudbal, srijeda, 03.07.2019…08: 59… Legenda truskog fudbala, opet na staroj adresi Emre III…  

Legenda turskog Emre Belozoglu će uskoro napuniti 39 godina, ali je dalje zvijezda prelaznih rokova…

Turski Maradona je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom što će mu biti treći mandat u istanbulskom velikanu. Došao je iz Bašakšehira kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor i potpisao je sa Fenerom saradnju na godinu dsana. Sledećeg ljeta će najverotavnije završiti karijeru, ali želi da se oprosti titulom sa Fenerom.

Iskusni turski fudbaler Emre Belezoglu vratio se Fenerbahce, javlja reporter iBalkan.net iz klubske administracije kluba sa aziske strane Istanbula…

Uprava Fenerbahcea potvrdila je da je Belezoglu potpisao jednogodišnji ugovor i poželjela mu dobrodošlicu u klub.

Turski reprezentativac je protekle četiri sezone nosio dres istanbulskog Basaksehira, a prethodno je odigrao 201 zvaničnu utakmicu i bio kapiten Fenerbahcea.

Iskusni 38-godišnji Belezoglu i u poznim igračkim godinama slovi za jednog od najboljih veznih igrača u Turskoj. U dresu turskog nacionalnog tima odigrao je 99 utakmica i postigao devet golova.

Emre je treće veliko pojačanje Fenera ovog ljeta. Prije njega su stigli napadač Maks Kruze iz Volfzburga kao slobodan igrač i 18- godišnji iranski napadač Alajhar Sajadmaneš iz Esteglala za 750.000 evra. A očekuje se da u narednim danima Fener pojačaju još Aleksandar Kolarov i Ljubomir Fejsa

Čitaj još:   ANKARA: Turska je proslavila Dan nacionalnog suvereniteta i djeteta...

Tri puta je na početku karijere bio prvak Turske sa Galatasarajom u kojem je ponikao i igrao pet sezona prije selidbe u Inter.

Za Inter je igrao četiri sezone, za Njukasl tri, da bi potom digao Tursku na noge kada je prešao u Fenerbahče. Navijači Galate su ga označili kao neprijatelja broj jedan, ali je on tek tada tokrio javnosti da je od malena bio navijač Fenera.

Javno je progovorio da je u svom domu i svojoj sobi je držao poster Fenerovih legendi Ajkuta KočamanaDžonija Novaka i Ridvana Dilmena.

Kasnije su medijima potvrdili i brojni njegovi nekadašnji saiagrači iz Galate, Hakan Šukur i Hasan Sas otkrili da je Emre cio ivot navijao za Fener.

Povratkom u Fener mu se ostvario san i tokom četiri sezone je uspeo da osvoji titulu prvaka Turske.

Potom je jednu godinu igrao u madridskom Atletiku da bi se opet vratio u Fener gdje je odigrao još tri sezone i osvojio još jednu titulu. Zbog loših odnosa sa upravom kluba, ugovor mu nije produžen i otišao je kao slobodan igrač u Bašakšehir čije boje je branio prethodne četiri godine.

Čitaj još:   "UOZBILJIMO SE, VLADIMIR PUTIN, HITLER NAŠEG DOBA, UOPĆE NE BLEFIRA": Treći svjetski rat je realna mogućnost koja nema veze sa širenjem NATO- a... (foto, video)

Pre godinu dana je najavio povlačenje iz fudbala, ali je igrao toliko dobro da ga je Fatih Terim vratio u reprezentaciju Turske, a potom je stigao i poziv voljenog Fenera koji nije mogao da odbije…

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši