IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučko “nepodobnog” Mustafu- Nikolu Kalinića, protjerao iz reprezenacije…

Nikolu Kalinić, milioni navijača vole kao rijetko koga igrača Fenerbahčea i dobio je nadimak oca nacije “Mustafa” a on je početkom godine u jednom intervju za turske medije, pored ostalog, kazao: “Postoje neki moji zemljaci koji još uvijek žive u prošlosti…”

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Sport, Košarka, Vijesti, subota, 06. 07.2019…14: 59…  Vučko “nepodobnog” Mustafu- Nikolu Kalinića, protjerao iz reprezenacije…

Nikola Kalinić, jedan od najboljih srpskih i evropskih košarkaša koji posljednjih godina sa velikim uspjehom igra za turskog velikana “Fenerbahce”, sa kojim je lani osvojio i “Euroligu”, ispao je sa spiska reprezentativaca Srbije koji konkurišu za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

Ova odluka selektora Aleksandra Đorđevića šokirala je srpsku sportsku javnost, mada, za mnoge koji bolje poznaju kako funnkcionše sport, a i sve drugo u Srbiji, i nije bila preveliko iznenađenje.

Đorđevićevu odluku oni tumače kao politički motiviranu, i vezuju je izravno za Aleksandra Vučića, predsjednika (i gospodara) Srbije kojem se nisu dopale pojedine izjave i medijski istupi sjajnog košarkaša.

Odavno je poznato da Vučić potpuno kontroliše fudbal u Srbiji, pogotovo nakon što je na čelo Fudbalskog saveza doveo svog prijatelja, sportskog anonimusa i “kontroverznog” biznismena (rođenog u Zenici) Slavišu Kokezu.

Kokeza je, pak, za selektora reprezentacije prošle godine imenovao Mladena Krstajića, također Zeničanina, koji je nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te ponižavajućeg poraza od Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo smijenjen.

Čitaj još:   Njemački mediji: POBIJEDILA JE VUČIĆEVA FANTOMSKA DEMOKRATIJA, OTAC NACIJE, VOĐA I SPASİLAC...

Na njegovo mjesto ovih je dan postavljen Ljubiša Tumbaković, kojem je to nagrada za nedavno skandalozno, antisportsko odbijanje da kao selektor Crne Gore vodi tu selekciju protiv reprezentacije Kosova.

Da je Vučić, nakon fudbala. odlučio potpuno staviti pod kontrolu i košarkaški sport govori i to što je svoju savjetnicu Suzanu Vasiljević postavio u Upravni odbor KS Srbije!?

Nikola Kalinić koga od milja navijači najvećeg sportskog kluba u rirem prosrotu planete nazvali su Mustafa aludirajući da je persona u košarci ravna Željku Obradoviću…

Mustafa Nikola Kalinić je prije nekoliko mjeseci navukao bijes medija (tabloida) bliskih Vučiću nakon što je javno kiritizirao promašaje i zablude srpskog drušva, mentaliteta, pa i vlasti. Kritikovao je i opsjednutost Srba mitovima poput kosovskog i zalagao se za razumno rješenje kosovskog problema.

Kalinić je početkom godine u jednom intervju za turske medije, pored ostalog, kazao: “Postoje neki moji zemljaci koji još uvijek žive u prošlosti. Oni su još u Otomanskom carstvu i sećaju se šta je Otomansko carstvo radilo u Srbiji i na Balaknu.

Nije me biga šta se desilo prije 10, 20 godina, a pogotovo me ne zanima ono što se desilo pre 500- 600 godina, Boj na Kosovu…

Čitaj još:   VUČİĆ ZAPRİJETIO GRAĐANIMA SRBİJE- ON NE ISKLJUČUJE, ON SAMO UKLJUČUJE MJERE

Kažem ljudima, idite u Tusku, u Istanbul. Postoje pristupačni letovi, pričajte sa ljudima i videćete da nikoga ne zanima Otomansko carstvo, ili ono što se desilo pre pe vekova.”

izvor korišten tekst S.B./ i Balkan.net

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši