IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Odjeknulo, nekoliko eksplozija, svjedoci tvrde da je bilo kao U RATU… (video)

U sarajevskom naselju Čengić Vila danas se dogodio požar, uslijedilo je nekoliko eksplozija te širenje vatre na objekte i stanove u zgradi…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti, nedelja, 07. 07.2019…20: 59… SARAJEVO: Odjeknulo, nekoliko eksplozija, svjedoci tvrde da je bilo kao U RATU… (video)

Požar u stambenoj zgradi u Sarajevu, odjekivale su eksplozije

U sarajevskom naselju Čengić Vila u Gradačačkoj ulici na broju 17 danas oko 15 sati izbio je veliki požar u stambeno- poslovnoj zgradi.

Stanari okolnih zgrada javljaju da se čulo i nekoliko jakih eksplozija.U pitanju je stambena zgrada u čijem prizemlju se nalazi kasino i poslovni prostori.

Prema nezvaničnim informacijama, požar je izbio u radnji za boje i lakove koja se nalazi u ovoj zgradi.

Kasnije se požar proširio na ugostiteljski objekat, prostorije Udruženja demobilisanih boraca “Čengić Vila 2” i dva stana koja se nalaze iznad navedene radnje.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade u Sarajevu su požar lokalizovali, a jedna ekipa je ostala da raskopa teren kako se ne bi dogodilo da se ponovo pojavi vatra.

Čitaj još:   MINUT ĆUTANJA, ZASTAVA NA POLA KOPLJA, NEMA MUZIKE! Pravila svi moraju da poštuju dok traju DANI ŽALOSTI... (foto, video)

Nekoliko osoba je javilo medicinskim ekipama nakon gutanja dima, a prema rečima očevidaca eksplozije su bile tako snažne da su ih podsetile na rat.

Fadil Dautović je u trenutku eksplozije pio kafu u obližnjem objektu, koji je takođe zahvatila vatra. On je rekao da su ga eksplozije podsjetile na rat

Iz Operativnog centra MUP-a KS za medije su kazali da su građani prijavili eksploziju i požar, te da su u Gradačačku ulicu poslane ekipe hitne, vatrogasaca i policije.

Informacija o povrijeđenim osobama još uvijek nema…

Eksplozije su trajale više od pet minuta…

izvor agencije

Komentariši