IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Emine hanum Erdogan, posjetila turske obrazovne ustanove…

Tokom posjete školama, u pratnji Emine Erdogan bili su i Vildana Džaferović, supruga člana Predsjedništva Šefika Džaferovića i Predsjednik Fondacije Maarif Birol Akgun..

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 09. 07.2019…07: 59…  SARAJEVO: Emine hanum Erdogan, posjetila turske obrazovne ustanove…

Emine hanum Erdogan, supruga predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana, posjetila je škole turske Fondacije Maarif i Turski kulturni centar Yunus Emre u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Emine hanum Erdogan doputovala je u bh. prijestolnicu u pratnji predsjednika Republike Turske Erdogana koji boravi u posjeti BiH.

Gospođa Erdogan, posjetila je škole Maarif gdje je obišla prostorije ove obrazovne ustanove i razgovarala s učenicima, a potom je obišla i štandove na kojima su izložene razne rukotvorine koje su uradili učenici ovih škola.

Potom je imala priliku slušati i poznate sevdalinke…

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Učestvovati u ovakvom popisu znači učestvovati u smaknuću građanskog karaktera Crne Gore... (foto)

Tokom posjete školama, u pratnji Emine hanum Erdogan bili su i gospođa Vildana Džaferović, supruga bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića i Predsjednik Fondacije Maarif Birol Akgun.

Emine Erdogan je potom posjetila Turski kulturni centar Yunus Emre u Sarajevu gdje je imala priliku slušati muzičke kompozicije na neju koje su izvodili tamošnji učenici.

Predstavnici Turskog kulturnog centra Yunus Emre su Eminu Erdogan upoznali s radom ove ustanove, a kasnije je obišla i izložbu fotografiju “15. juli – Pokušaj državnog udara”…

izvor iBalkan.net/ agencije aa

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši