IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA NBA ZVIJEZDU: Jusuf Nurkić na dženazi žrtvama genocida u Srebrenici…

SREBRENICA: Svijet, Sport, Košarka, vijesti, četvrtak 11. 07.2019… 18 09…  BRAVO ZA NBA ZVIJEZDU: Jusuf Nurkić na dženazi žrtvama genocida u Srebrenici…

KO SNA PO KOJI PUT JE Košarkaš Portland Blazersa je danas stigao u Potočare…

Više hiljada vjernika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i svijeta klanjalo je danas u Potočarima dženazu za 33 novoidentifikovane žrtve genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici. Dženazi i ukopu nevino ubijenih srebreničkih civila prisustvovao je i bosanskohercegovački i NBA košarkaš Jusuf Nurkić…

Nurkić je inače jedan od bh. sportista koji često kroz svoje javne nastupe i poruke na društvenim mrežama podsjeća na stradanja civila tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, posebno kada je riječ o stradanju tokom genocida u Srebrenici. 

Košarkaš Portland Blazersa je tako i danas stigao u Potočare, čime je privukao veliku pažnju medija, ali i građana koji su danas došli u Potočare na ispraćaj žrtava genocida. 

Čitaj još:   NOVI PAZAR: ZA SIROMAŠNE NEMA GLADI DOK MARKET ''LATKO'' RADI

Nurkić se u Potočarima pojavio s majicom na kojoj se nalazio “Cvijet Srebrenice”, jedan od simbola stradanja Bošnjaka u genocidu u Srebrenici.

Jusuf Nurkić je na musali u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari obavio dženazu- namaz. 

Nurkić često u svojim porukama ukazuje na značaj sjećanja i čuvanja od zaborava genocida u Srebrenici. U jednoj od poruka, napisao je: “Ko poriče genocid, kao da je i sam učestvovao u njemu…”

izvor agencije aa

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši