IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLUFINALE WIMBLEDONA: FEDERER– NADAL 3: 1, čudesni Rodžer za historiju i finale protiv Đokovića…

RODŽER FEDERER je u finalu Wimbledona. Čudesni Švicarac je s 3:1 (7:6, 1:6, 6:3, 6:4) u setovima slomio Rafaela Nadala i izborio je finale s braniteljem naslova Novakom Đokovićem…

LONDON: Svijet, Sport, tenis, vijesti, subota 13. 07.2019… 05: 19… POLUFINALE WIMBLEDONA: FEDERER– NADAL 3: 1, čudesni Rodžer za historiju i finale protiv Đokovića…

Rivalstvo Federera i Nadala odavno je probile granice tenisa i smatra se jednim od najvećih u istoriji sporta.

Polufinale ovogodišnjeg Wimbledona je opravdalo sva očekivanja i u više od tri sata tenisa uživali smo od prve do posljednje minute. Nadal je prema kladionicama bio lagani favorit, Španjolac je odigrao odličan meč, ali veliki Roger odigrao je čudesan meč i podsjetio je na Federera iz najboljih dana. Bio je nepogrešiv.

Federer je izborio svoje 31. finale na Grand Slam turnirima, a do sada je osvojio rekordnih 20 titula. Bit će to i njegovo 12. wimbledonsko finale, a lovi deveti trofej u All England Clubu. S druge strane, prvi tenisač svijeta izborio je 22. finale jednog od četiri najveća svjetska turnira, a do sada je osvojio 15 Gland Slam turnira, pri čemu četiri Wimbledona.

Čitaj još:   SARAJEVO: Slijeće jedan od najvećih aviona koji je ikada doletio u BiH, stiže pomoć iz ... (foto)

Okršaj Federera i Nadala bio je sudar teniskih titana koji je ovoga puta otišao na Federerovu stranu...

Nadal je dočekao meč s boljim međusobnim skorom (24-15), više pobjeda u međusobnim susretima na Grand Slam turnirima (10-3) i više pobjeda u polufinalima (7-1).

No, Federer je imao bolji međusobni skor u Wimbledonu. Od triju odigranih susreta dobio je dva, a večeras i treći.

Federer nakon teniskog klasika: “Umoran sam, baš sam umoran”…

izvor index.hr

Komentariši