IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nastavljeno suđenje Toniju Cetinskom u nesreći u kojoj je stradao Ibrahim Kevljanin…

PAZIN: Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, ponedeljak 15. 07.2019…12: 59… Nastavljeno suđenje Toniju Cetinskom u nesreći u kojoj je stradao Ibrahim Kevljanin…

Svjedoci na sudu su izjavili, nisu vidjeli nesreću, već su uglavnom ustvrdili da je nesretni Kevljanin gotovo svakodnevno dolazio u obližnje ugostiteljske objekte…

ISPITIVANJEM svjedoka danas je na Općinskom sudu u Pazinu nastavljeno suđenje pjevaču Toniju Cetinskom u slučaju saobraćajne nesreće koja se dogodila u Rovinju u decembru 2017. godine, kad je smrtno stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin koji je u alkoholiziranom stanju ležao na cesti iza zavoja. 

Svjedoci na sudu bili su mahom ugostitelji i obrtnici koji u Pustoj ulici u Rovinju, gdje se dogodila nesreća, imaju svoje poslovne prostore, no kako su izjavili, nisu vidjeli nesreću, već su uglavnom ustvrdili da je nesretni Kevljanin gotovo svakodnevno dolazio u obližnje ugostiteljske objekte i često ih napuštao pod vidnim utjecajem alkohola.

Gotovo svi ispitani svjedoci potvrdili su da je ulica u kojoj se dogodila nesreća jako uska i nepregledna, posebno taj zavoj, da u trenutku nesreće u ulici nije bilo znaka za ograničenje brzine te da je on postavljen ovih dana s ograničenjem brzine od 20 kilometara na sat. 

Čitaj još:   MILIVOJE Katnić: Na meti sam zavjerenika, ovo je Crna ruka...

Inače, oštećenice u ovom slučaju podnijele su imovinsko-pravni zahtjev u iznosu od 160 hiljada kuna zbog gubitka bliske osobe. 

Suđenje je završeno nakon što su ispitana četiri svjedoka, a sljedeća rasprava zakazana je za 26. i 27. avgusta, kada bi trebali biti ispitani vještaci.

Toni Cetinski po izlasku iz sudnice kratko je izjavio da zapravo nema više što reći vezano uz ovu nesreću i čitav slučaj, a još u januaru ove godine, kada je započelo suđenje, rekao je da se “uz duboko suosjećanje prema obitelji, ne osjećam krivim”.

Ujedno je izrazio žaljenje što je sudjelovao u nesreći u kojoj, kako je rekao, nije imao mogućnost izbjeći ni predvidjeti cijelu situaciju. 

Advokat Tonija Cetinskog Goran Marjanović istaknuo je da je za njihov slučaj važna činjenica što je sada postavljen znak ograničenja brzine od 20 kilometara na sat…

izvor index

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši