IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKE KAZNE, UHAPŠENO: 28 ljudi, pijani i nadrogirani vozili električne romobile…

Policija uhapsila je 28 osoba zbog vožnje električnog romobila pod utjecajem alkohola i narkotika…

KOPENHAGEN: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak 15. 07.2019…09: 59…  VELIKE KAZNE, UHAPŠENO: 28 ljudi, pijani i nadrogirani vozili električne romobile…

Tokom proteklog vikenda 24 osobe uhićene su jer su vozile električni romobil pod utjecajem alkohola, dok je ostalih četvero privedeno jer su ih vozili pod utjecajem narkotika.

Policija je o uhićenjima izvijestila na Twitteru jer se u danskome glavnom gradu mnogi upuštaju u nesigurno korištenje električnih romobila, piše BBC.

Korisnici romobila koji ih voze pod utjecajem narkotika ili alkohola, moraju platiti kaznu u iznosu od 2000 danskih kruna (gotovo 300 eura).

Ova prijevozna sredstva u Kopenhagenu su postala vrlo popularna otkako su im gradska prometna pravila prilagođena.

Čitaj još:   Milo Đukanović: O potezima DRITANA Abazovića će suditi birači, sudovi i istorija, logično je da Crna Gora bude prva sljedeća članica EU... (foto, video)

Električni romobil može se unajmiti putem aplikacije i parkirati unutar točno određenih gradskih zona. No nova vrsta prijevoza nerijetko je na meti kritika jer se lokalno stanovništvo žali na nemar vozača te, posljedično, na mnoštvo ozlijeđenih – vozača i pješaka. 

Električni romobili popularni su u brojnim europskim gradovima, ali i u San Franciscu, Mexicu i New Yorku. 

U junu je pariška gradonačelnica Anne Hidalgo najavila uvođenje reda u “novonastalu anarhiju” zbog vrlo velikog broja električnih romobila na ulicama Pariza i brojnih ozljeda koje vozači zadobiju za vrijeme vožnje, a nisu ih pošteđeni ni pješaci…

izvor agencije BBC

DANSKA: Prva novčana kazna zbog nikaba…

Po novom zakonu u Danskoj ženama je zabranjeno prekrivanje lica: Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši