IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRVORPOLIĆE: Erdogan oštro osudio napad na službenike konzulata Turske, ručale u restoranu, ušli napadači i izrešetali ih! (video)

Najmanje trojica turskih diplomata, poginula su u pucnjavi…

ERBIL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 17. 07.2019… 19: 59… KRVORPOLIĆE: KRVORPOLIĆE: Erdogan oštro osudio napad na službenike konzulata Turske , ručale u restoranu, ušli napadači i izrešetali ih! (video)

ŽESTOKA PUCNJAVA, KRVORPOLIĆE U IRAKU! Turske diplomate ručale u restoranu u Kurdistanu, a onda su ušli napadači i izrešetali ih…

Predsjednik Republike Turske oštro je osudio oružani napad koji je danas izveden na službenike konzulata Turske u iračkom gradu Erbilu

Iračka policija saopćila je ranije da su u oružanom napadu u restoranu u Erbilu ubijeni jedan službenik turskog konzulata i jedan irački državljanin, a da je još jedan irački državljanin ranjen.

“Turska sarađuje s iračkim vlastima s ciljem što bržeg pronalaska napadača na uposlenike konzulata Turske u Erbilu“, poručio je Erdogan u poruci na Twitteru.

Najmanje trojica turskih diplomata, među kojima i zamjenik generalnog konzula Turske, poginula su u pucnjavi u Erbilu, na sjeveru Iraka.

Čitaj još:   STRAVA I UŽAS: Uletjela u prepun "Rock caffea", imala 1,37 promila alkohola, IZDAHNULA na putu do bolnice… (foto i video)

Grupa diplomata turskog konzulata ručala je u restoranu kad su nepoznati napadači oko 14 sati po lokalnom vremenu upali i zapucali.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za ovaj napad, ali sigurno je da će on dodatno pogoršati već postojeće tenzije između Turske i Kurda, naroda bez države, koji živi na teritoriji Iraka, Sirije i Turske.

Turska se već decenijama bori protiv “kurdskog separatizma”…

iBalkan.net/RT

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši