IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSVETA: Britanci ne znaju šta ih je snašlo, mornarica POD UZBUNOM, panika u Londonu…

Irasnska revolucionarna garda zaplijenila je strani tanker u Persijskom zalivu sa prokrijmčarenim gorivom!!!

LONDON: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18. 07.2019… 12: 39… OSVETA: Britanci ne znaju šta ih je snašlo, mornarica POD UZBUNOM, panika u Londonu…

Tanker presretnut južno od otoka Larak u strateški važnom Hormuškom moreuzu.

Iran je zaplijenio strani tanker sa 12 članova posade koji je krijumčario naftu u Zaljevu, citirala je u četvrtak iransku revolucionarnu gardu državna televizija, prenose agencije.

„Strani tanker koji je krijumčario milion litara nafte na otok Larak u Zaljevu zaplijenjen je“, objavila je televizija, dodavši kako je brod zaplijenjen u nedjelju.

Situacija u regionu ostala je veoma napeta nakon što je Iran najavio da će zaplijeniti britanske brodove kao odgovor na zaplenu tanker sa naftom koji je zaustavljen kod Gibraltara…

Prema saopštenjima iz Londona, taj brod se kretao ka Siriji, čime je kršio evropske sankcije protiv te zemlje.

Čitaj još:   ZLATKO Vujović: Zaustavljen trend rasta PES- a, DEITAN Abazović će učiniti sve da uhapsi MILOJKA Spajića kako bi JAKOV Milatović preuzeo partiju... (foto, video)

Snage Iranske revolucionarne garde su danas zadržale tanker zajedno sa 12 članova posade južno od otoka Lark u Persijskom zalivu.

Kako je objavila tamošnja medijska agencija “Fars”, sumnja se da je krijumčario čak milion litara nafte…

Vijest o zapljeni tankera dolazi u vrijeme rastućih tenzija između Irana i zapadnih sila.

Teheran je zaprijetio kako će zadržavati britanske brodove kao znak odmazde zbog toga što su pripadnici Kraljevske mornarice zaplijenili iranski tanker u Gibraltaru pod sumnjom da prenosi naftu za Siriju, kršeći sankcije Evropske unije.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši