IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AKCIJA MAK: Aldina Zornića policajci FUP- a predali Tužilaštvu KS…

Trgovina narkoticima: Zornić je uhapšen po potjernici, a otkriven je na jednom od graničnih prijelaza…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, subota, 20. 07.2019… 09: 59… AKCIJA MAK: Aldina Zornića policajci FUP- a predali Tužilaštvu KS… 

Dvadesetšestogodišnji Aldin Zornić, kojeg su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili u nastavku akcije “Mak” prije nekoliko minuta je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat Tužilaštvu KS.

Zornić je uhapšen po potjernici, a otkriven je na jednom od graničnih prijelaza prilikom povratka u BiH. 

Aldin Zornić je saslušan u prostorijama Federalne uprave policije te će danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat na daljnju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Za njega će biti zatražen pritvor.

Akcija “Mak” usmjerena je na suzbijanje trgovine narkoticima, a ranije su privedeni Muhamed Mehmeti (41), koji je nakon saslušanja u Tužilaštvu pušten da se brani sa slobode, te Armin Mirvić (31), Edin Džinić (53), Enver Džanko (46) i Safet Kurtović (52), za koje je zatražen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Čitaj još:   "SPUTNIK" PANIČNO: "Komšić poslao pet stranica u Brisel- protiv Srbije i Rusije"... (foto i video)

Tom prilikom pronađena je veća količina spida, marihuane i heroina. Oduzeti su i vage, pribor za pakovanje te oružje.

Mehmeti je hapšen u akciji “Lift” zbog krijumčarenja oružja. Bio je član grupe koja je nabavljala oružje i municiju, koje su krijumčarili iz BiH u Srbiju, kao i na područje Njemačke. Džanko je privođen u akciji “Benelux” zbog pokušaja krijumčarenja eksploziva u Švedsku.

Svi se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i mahom su povratnici u vršenju krivičnih djela…

izvor agencije

Komentariši