IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kosovska policija uhapsila, Srbina osumničenog za ratne zločine…

KOHA: UHAPŠEN SRBIN ZBOG RATNOG ZLOČINA…

KOSOVSKA MITROVICA: Kosovo, Crna Hronika, Vijesti, subota, 20. 07.2019… 21: 59…  Kosovska policija uhapsila, Srbina osumničenog za ratne zločine…

Kosovska policija uhapsila je danas u Lipljanu Srbina G. S. osumničenog za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, saopštilo je kosovsko specijalno tužilaštvo, prenosi Koha.

Kosovska policija uhapsila, Srbina osumničenog za ratne zločine…

„Specijalno tužilaštvo Kosova obavještava javnost da je danas, optuženi G. S, srpske nacionalnosti, državljanin Kosova, uhapšen zbog sumnje da je u saizvršilaštvu sa drugim optuženima počinio krivično djelo ‘Ratni zločin protiv civilnog stanovništva'“, navodi se u saopštenju.

Iz ovog tužilaštva navode da postoji osnovana sumnja da je G. S. u periodu od 15, 16. april 1999, u saizvršilaštvu sa drugim optuženim pripadnicima rezervnih jedinica vojnih i policijskih jedinica Srbije, tokom ofanzive protiv civilnog stanovništva u opštini Lipljan i okolnim mjestima, „uz upotrebu vojne sile, nasilja, pljačke i zastrašivanja, prvo protjerao/li albansko civilno stanovništvo iz njihovih kuća, a zatim su od porodica koje su se trudile da se sklone od napada i nasilja, okrivljeni odvojili desetinu lica, koja su zatim ubili“, prenosi Koha.

Čitaj još:   MOSTAR: UHAPŠEN SRBIN sa međunarodne potjernice, terete ga za ogromnu... (foto)

Specijalno tužilaštvo je takođe zatražilo od Osnovnog suda u Prištini – Posebnog odeljenja da odredi pritvor optuženom G. S, pod sumnjom da je počinio ovo krivično djelo…

izvor KOHA

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   CURE NOVI DETALJI- UBISTVA POZNATOG KRIMINALCA U NOĆNOM KLUBU: Osumnjičeni za likvidaciju TOMISLAVA Sablja branio se šutnjom, od ranije je poznat policiji... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši