JUTROS Zemljotres u BiH, između Srebrenika i Tuzle, TRESLO SE DO BEOGRADA…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zemlljotres jačine 4,3 stepena po Richteru pogodio je BiH prije pola sata minuta, a epicentar je bio 16 km sjeverozapodno od Tuzle…

TUZLA: BiH, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, nedelja, 21. 07.2019… 08: 59…JUTROS Zemljotres u BiH, između Srebrenika i Tuzle, TRESLO SE DO BEOGRADA…  

Zemljotres magnitude 4,3 stepena po Richteru pogodio je jutros nešto iza 9 sati područje 7 km od Mramora, između Srebrenika i Tuzle.

Kako javlja Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), potres intenziteta 4 stepena po Merkalijevoj skali desio se na dubini od 10 kilometara.

Stanovnici Tuzle nam javljaju da su se zgrade tresle 5- 10 sekundi, a podrhtavanje tla se osjetilo i u okolnim gradovima, od Srebrenika, Gračanice, Lukavca do Brčkog.

Kako javlja jedan od čitalaca portala iBalkan.net, potres je pratio neobičan gromoglasan tutanj, a podrhtavanje tla bilo je dugo i snažno. Na višim spratovima zgrada zaljuljali su se lusteri i drugi viseći objekti.

Čitaj još:   Bombaški napad na pijaci: Stradalo 12, ranjeno 50 osoba

Prema svjedočenjima na stranici EMSC-a, potres se osjetio i u Banjoj Luci, kao i u Šidu, Bačkoj Palanci i 123 km udaljenom Novom Sadu.

Policiji i civilnoj zaštiti Tuzlanskog kantona nije prijavljena materijalna šteta.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši