IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOGAĐAJ ZA PAMĆENJE…

– Jubilej Auto moto kluba Novi Pazar

Dva dana je na centralnom gradskom šetalištu trajao praznik za zaljubljenike brzina i mirisa benzina, praznik Auto moto kluba Novi Pazar koji je obilježio svečano osam godina uspješnog rada i postojanja. Klub koji je za samo osam godina uspio da se nadje medju najboljim klubovima u našoj zemlji i na Balkanu, višestruki šampion Srbije, Balkana i vlasnik Evropskog brzinakosg rekorda u trkama ubrzanja na 402 metra prikazao je sugradjanima dio svojih potencijala kada su automobile u pitanju.

Svi ovi ljepotani na čelu sa Opel corsom RS koja je najtrofejniji automobile na ovoj svojevrsnoj prezentaciji, zatim pežo sa dva motora Suzukijeva K8, zatim drugi automobile koji su strah I trepet na stazama brzina širom regiona.

Jubilej i osam godina uspješnog rada i postojanja članovima Auto moto kluba Novi Pazar čestitao je i gradonačelnik Nihat Biševac koji je, izmedju ostalog, rekao da će u budućnosti auto moto sportu biti posvijećena još veća pažnja jer su članovi ovoga kluba, zbog sjajnih rezultata koje su ostvarili i zbog izvanrednog načina na koji su poput pravih ambasadora predstavljali grad, to zaslužuju.

Na samom otvaranju manifestacije obilježavanja Dana kluba, najtrofejniji naš automobilista i čovjek koji je ostvario istorijske i šampionske rezultate u automobilizmu u drag reisu, vlasnik evropskog rekorda iz Hokenhajma, Esad Došljak Bole je rekao da je ovo istinski praznik automobilizma i dan kada se obilježava i godišnjica kluba ali i pobjeda entuzijazma, volje i ljubavi prema auto sportu koja je jedan relativno mali klub u relativno malom gradu podigla na najviši mogući nivo.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Hirurg ENES ZOGIĆ direktoru MAHMUTOVIĆU- POMOZI NARODU I DAJ OSTAVKU

Srećan sam što se mogu zahvaliti svima koji su meni, mojim saradnicima i članovima Auto moto kluba Novi Pazar od gradske uprave, Sportskog saveza do velikog broja sponzora, pomagača i prijatelja pomogli da doguramo dovdje, da ostvarimo istinski, u svjetskim razmjerama, vrijedne rezultate i da ime našeg grada i Sandžaka pronosimo ponosno, dostojanstveno I šampionski gdje god da se nadjemo-rekao je Esad Došljak Bole.

Direktor Sportskog saveza Novi Pazar Emir Mehmedović je čestitao Dan kluba automobilistima Novog Pazara uz želje das a ovakvim radom nastave i u budućnosti a da će Sportski savez kao i do sada biti jedan od glavnih oslonaca Auto moto klubu Novi Pazar.

Veliki broj sugradjana ali I ljudi koji su došli u Novi Pazar kao turisti imali su zaista prilike da uživaju u nesvakidašnjoj izložbi sportskih i trkaćih automobile, da pitaju sve što ih interesuje vezano za izložena vozila, rezultate i planove Auto moto kluba Novi Pazar.

Čitaj još:   SKANDAL: Pogledajte šta je osvanulo na ekranu kanala "Arena Sport" odmah nakon utakmice… (foto)

Srećna godišnjica kluba i želimo vam još sjajnih i svjetski vrijednih rezultata.

Autor: Fehim Fesa Karišik

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši