IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Vođama “škaljaraca” oduzimaju kuću i stan…

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je niz istražnih radnji kako bi ispitalo porijeklo nekretnina i novca u vlasništvu vođa “škaljarskog klana”…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 23. 07.2019… 08: 59…PODGORICA: Vođama “škaljaraca” oduzimaju kuću i stan…

Specijalno državno tužilaštvo, kada okonča provjere, tužilaštvo će zatražiti i privremeno oduzimanje njihove imovine i blokadu njihovih računa, piše Dan.

Igor Vukotić posjeduje nepokretnu imovinu u Kotoru i Podgorici. Po zvaničnim podacima, u Dobroti je vlasnik polovine dvorišta od 87 kvadrata i jednospratne kuće od 118 m2 (102 m2). U Podgorici, u mjestu Ubli, posjeduje 28.552 metra kvadratna zemlje (šuma, pašnjak i neplodna zemlja i dvorište), koju je naslijedio, kao i 249 m2 porodične kuće i pomoćnih objekata. Ima po tri odsto kapitala u preduzećima Suvenir boks d.o.o. i Geometri d.o.o. i preduzetničku konobu Kantun u Kotoru, čija djelatnost su “usluge pripremanja i posluživanja pića”.

Dedović je vlasnik nekretnina u Baru i Budvi. Prema podacima Uprave za nekretnine, Dedović je sa još dva lica u mjestu Novi Bar kupio 90 m2 “nekategorisanog puta” (vlasnik jedne četvrtine 22m2). On u Budvi ima stambeni prostor od 48 m2.

Te nekretnine, ali i još neke nekretnine na Crnogorskom primorju koje se vode na lica bl iska Vukotiću i Dedoviću, u narednom periodu će biti predmet provjera Specijalnog tužilaštva. Igoru Vukotiću se trenutno u podgoričkom Višem sudu sudi u odsustvu za izvršenje najtežih krivičnih djela, među kojima i pripremanje nekoliko likvidacija.

Ranije je odbacio optužbe da je učestvovao u bilo kakvim likvidacijama i planiranju ubistava. On tvrdi da su optužbe protiv njega proizvod podmetanja od strane pravosudnih organa i ljudi iz tajne i javne policije koji imaju sumnjive veze.

Čitaj još:   Pejović: DRITANE Razmišljam da OTVORIM FIRME u zemljama Evrope, jer je u našoj MILIJE ZATVARANJE...

SDT tereti Igora Vukotića da je formirao kriminalnu grupu koja je imala za cilj izvršenje najtežih krivičnih djela. On je, između ostalog, optužen da je zajedno sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem planirao ubistva visokih funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije.

S obzirom da se Jovan Vukotić, koji je označen kao vođa “šlaljarskog klana”, u Crnoj Gori tereti za pokušaj ubistva, nema zvanične potvrde da li je SDT i protiv njega pokrenulo finansijsku istragu. On trenutno u Beogradu izdržava zatvorsku kaznu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave. Crna Gora je u međuvremenu zatražila njegovo izručenje, ali još nije dobila odgovor od vlasti u Srbiji.

izvor Cdm.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more

Komentariši