IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRI PRSTENA OBEZBJEĐENJA Arkanov, ubica u vojnom zatvoru, prolazi teške muke … (foto galerija)

Dobrosava Gavrića, osuđenog za ubistva Željka Ražnatovića Arkana, u Južnoafričkoj Republici čuvaju jake snage, po naređenju stranih obavještajnih službi…

KAJPTAUN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 23. 07.2019… 10: 59… TRI PRSTENA OBEZBJEĐENJA Arkanov, ubica u vojnom zatvoru, prolazi teške muke …

Arkan je ubijen „prljavim“ novcem od droge, kasžu da je u pitanju bio obračun stranih službi

DOBROSAVA Gavrića u vojnom zatvoru čuvaju čak tri prstena obezbjeđenja…

Gavrić je u zatvoru od 27. decembra 2011, poslije ubistva afričkog bosa Sirila Bike, kada je otkriveno da je bio njegov telohranitelj. Već sedam i po godina čeka odluku suda Južnoafričke Republike o dobijanju statusa izbjeglice ili drugu vrstu zaštite, jer se, kako tvrdi, boji da će ga u Srbiji ubiti Arkanovi osvetnici.

Ustavni sud Južnoafričke Republike u decembru prošle godine ponovo odbio Gavrićevu molbu za azil. Međutim, dobio je šansu za reviziju izbjegličkog statusa i pravo da se obrati žalbenom odboru za izbjeglice. U esktradicionom postupku takođe može da se bori za ostanak u Južnoafričkoj Republici.

Arkan je ubijen „prljavim“ novcem od droge, a u pitanju je bio obračun stranih službi, koje su i naručile ubistvo za nekoliko miliona dolara pošto im je smetao u poslu kojim se bavio – kaže Božidar Spasić, bivši funkcioner Državne bezbednosti.

On navodi da Gavrića u vojnom zatvoru čuvaju čak tri prstena obezbeđenja i to po naređenju neke strane obavještajne službe.

Gavrić, kao najčuvanija ličnost, ima specijalan tretman. Ima čak tri prstena obezbjeđenja, a njegov dolazak je spreman još 2005. godine -kaže Spasić.

Čitaj još:   SRPSKI JACK TRBOSJEK: Arkanov koljač ubio je 13 osoba!

On navodi da je Južnoafrička Republika postala sigurna meka za srpske i svijetske kriminalce.

Poslije ubistva Željka Ražnatovića Arkana kriminalci su se obračunavali u Srbiji, a zatim u zapadnoj Evropi. Kada im je tu postalo tijesno, sigurna kuća postala im je Južnoafrička Republika. Kada su izgubili pozicije u Evropi, dio podzemlja preselio se u Južnu Ameriku, gdje još caruje engleska, ruska i druge mafije.

To im je omogućila korumpirana policija i lak dolazak do putnih isprava. Korumpirana policija, trgovina narkoticima i dijamantima samo su dio posla kojima se bave…

Sve je to mogućnost za laku zaradu. U tu zemlju su se slile razne bande, a tamo se našao dio i škaljarskog i kavačkog klana. Sve to pokazuje da je srpska mafija jaka i da je deo međunarodne mafije – napominje on.

Spasić navodi da „odredi smrti“ stranih obavještajnih službi, poput engleske MI6 i njemačke BND, kontrolišu rat bandi u toj zemlji, gdje Srbi nisu poželjni.

Arkan je bio samostalan i da se nije mogao kontrolisati odvojio se od službe, a njegovo djelovanje pratile su strane obavještajne službe koje vršljaju po Balkanu – ističe sagovornik.

Srpske kriminalce u Južnoj Africi kontrolišu strane, ali i obavještajne službe u Srbiji.

– Dolaskom Arkanovih „tigrova“, srpska mafija dobila je legitimitet i to krilo je u Africi postalo jako. Najbolje se snašao Dobrosav Gavrić, koji očigledno ima dosta novca – naglašava bivši operativac DB- a.

Čitaj još:   PROCVJETAO NOVI BIZNIS: HIT iz svijeta stigao i kod nas- popusti 90 odsto!!! (foto i video)

Dobrosav Gavrić je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja. On traži politički azil u Južnoafričkoj republici i nalazi se u zatvoru „Heldestrum“, koji važi za dobro čuvan kazamat, u zapadnom dijelu Kejptauna, u mijestu Kaledon. 

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši