IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nema povrijeđenih bih vojnika u Kabulu: NAKON SAMOUBILAČKOG NAPADA…

“Svi pripadnici OS BiH koji se nalaze u misiji podrške miru u IR Afganistanu su bezbjedni i nalaze se na redovnom izvršavanju zadataka…”

KABUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 24. 07.2019… 16: 59…  Nema povrijeđenih bih vojnika u Kabulu: NAKON SAMOUBILAČKOG NAPADA…

Napad u Kabulu bio je jedan od tipičnih, teško im se obraniti…

Redovnom linijom izvještavanja iz misije „Odlučna podrška“ u Afganistanu potvrđeno je da niko od pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nije bio izložen napadu koji se desio jutros u rejonu Kabula.

“Svi pripadnici OS BiH koji se nalaze u misiji podrške miru u IR Afganistanu su bezbjedni i nalaze se na redovnom izvršavanju zadataka”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Jedan pripadnik Oružanih snaga Hrvatske jutros je poginuo u napadu kod Kabula. Dva hrvatska vojnika tom su prilikom povrijeđena.

Čitaj još:   SREĆA, NJEGOVA PRINCEZA: Popularni muzičar POKAZAO svoju tek rođenu ĆERKU koja nosi ARAPSKO ime... (foto)

Afganistanski mediji prenose kako su talibani preuzeli odgovornost za najnoviji napad. Reuters ističe da je to prvi poginuli hrvatski vojnik u Afganistanu otkako je članica NATO-a Hrvatska 2003. ondje poslala svoje snage.

Napad bombaša-samoubojice u Kabulu, u kojem je poginuo hrvatski vojnik, a dvojica ozlijeđena, jedan je od tipičnih načina izvođenja napada u većim gradovima u Afganistanu koji su vrlo često uspješni, a teško im se obraniti, rekao je u srijedu vojni analitičar Igor Tabak.

izvor agencije Fena

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši