IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

INFORMACIJA IZ MEDIJA: Hrvatska vojska u velikoj opasnosti, ugrožena bezbjednost cijelog NATO- a! (video)

Hrvatsko ministarstvo odbrane je, izgleda, slučajno objavilo tajne mape NATO-a u Avganistanu…

BRISEL: Svijet, Crna Hronika, Putovanje, vijesti, četvrtak , 25. 07.2019… 19: 59…INFORMACIJA IZ MEDIJA: Hrvatska vojska u velikoj opasnosti, ugrožena bezbjednost cijelog NATO- a! (video)

Skandal se, prema pisanju hrvatskih medija, desio usred konferencije za medije na kojoj je saopšteno da su hrvatski vojnici bili mete terorističkog napada u Kabulu.

Hrvatska kao članica NATO-a učestvuje u vojnim misijama Alijanse širom svijeta. Avganistan je posebno opasan zbog faktora iznenađenja, jer napad može krenuti iz bilo kog pravca

Talibani su uspeli da povrate kontrolu nad skoro 50 odsto teritorije Avganistana…

Portparolka misije NATO-a u Avganistanu oglasila se nakon što je hrvatsko ministarstvo na konferenciji za novinare objavilo poverljivu informaciju koja je potom objavljena u svim medijima.

Nakon što je ministar Damir Krstičević na konferenciji za novinare rekao da su u terorističkom napadu ranjena trojica hrvatskih vojnika, tokom koje je pokazao i kartu lokacije napada, danas je N1 televiziju kontaktirala zvaničnica NATO-a Debra Ričardson, sa molbom da se ukloni karta na kojoj je bila ucrtana ruta kretanja napadnutog automobila, jer se radi o ugrožavanju bezbjednosti i objavi poverljivih podataka.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Crna Gora se crveni u Briselu, zbog izvještaja o radu prethodne dvije vlade... (foto)

Objavljena fotografija vezana za tu priču je povjerljiva i nikad nije smijela da bude puštena u javnost – rekla je Ričardsonova, dodavši da objava fotografije „ugrožava bezbjednost koalicionih snaga u Kabulu“.

Ričardsonova na pitanje da li je kontaktirala i hrvatsko ministarstvo, odgovorila: „Vjerujem da ih NATO kontaktira“.

Oglasio se i ministar Krstičević

Ne znam odakle vam ta informacija, sve što je Hrvatska objavila je bilo potrebno i ništa nismo objavili što je bilo nepotrebno i ništa nismo prekršili, vodili smo računa o bezbjednosti i vodili smo računa da ljudi u Hrvatskoj budu informisani, da hrvatska javnost bude informisana – rekao je Krstičević.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši