IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Optužnica Nenadu Vujatov, prijetio novinarki Zani Cimili, zbog „životne želje da ubije Albanca, čak i albansko dete“…

Posebno tužilaštvo za Visokotehnološki kriminal podnijelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Nenada Vujatova (33) iz Bečeja, zbog postojanja opravdane sumnje da je posredstvom društvenih mreža uputio prijetnje novinarki TV N1 Zani Cimili, javila je ta medijska kuća…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak , 25. 07.2019… 06: 59… Optužnica Nenadu Vujatov, prijetio novinarki Zani Cimili, zbog „životne želje da ubije Albanca, čak i albansko dete“…

Nenad Vujatinov je, kako objašnjavaju u Tužilaštvu, izvršio krivično dijelo izazivanje rasne, vijerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti zbog čega je zatražena kazna zatvora u trajanju od četiri godine.

Vujatov je uhapšen 6. jula nakon što je posredstvom društvenih mreža Cimili uputio prijetnje uperene ka ugrožavanju njenog fizičkog integriteta, kao i integriteta njene porodice.

Osoba koja je pretila Cimili napisala je u komentaru da joj je „životna želja da ubije Albanca, čak i albansko dete“, kao i „da se nada da će izbiti novi rat na Kosovu u kojem će Albanci moći da osjete srpski gnev“.

Čitaj još:   Zima "pokazala zube": Snijeg prekrio veći dio BALKANA, padat će i narednih dana... (foto, video)

N1 je najoštrije osudila ovaj „zastrašujući govor mržnje i pretnje reporterki N1 koja svoj posao obavlja profesionalno i odgovorno“.

Prijetnje Zani Cimili, kao i ostalim novinarima N1 nisu prijetnje samo pojedinačnim novinarima već prijetnje slobodi govora i slobodi medija kao fundamentalnim demokratskim pravima, navela je TV N1.

izvor agencije Beta

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši