IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“ŠAMARALA TUKLA I DRUGU DJECU”: Ispovijest žene koja je snimila medicinsku sestru iz Zvečanske okrio strahotnu istinu… (video)

Postavila je telefon i čekala pogodan trenutak a u javnosti se pojavio snimak koji je izazvao burnu reakciju…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak , 25. 07.2019… 08: 59…  “ŠAMARALA TUKLA I DRUGU DJECU”: Ispovijest žene koja je snimila medicinsku sestru iz Zvečanske okrio strahotnu istinu…

Mlada medicinska sestra već saslušana, Ministar Đorđević najavio njen otkaz

Đurđija Alempijević, radnica Centra u Zvečanskoj, maltretirala je mališane, nije ih izvodila iz prostorije, smjenu je provela viseći na telefonu, a jedno djete koje je ostavila bez nadzora umalo nije palo sa pulta, svedoči M. J.

Primijetila sam da se vaspitačica ponaša neprimjereno i bezobrazno prema mališanima. Jedan dan nije iznosila djecu iz krevetaca, bila je zamračena prostorija, a ona je gotovo cijelu smijenu provela razgovarajući telefonom. Nije ih ni izvodila, nije im davala igračke, nije puštala ni crtaće, a kada sam vidjela da je jednoj bebici lupila šamar, morala sam da reagujem!

Ovako počinje priču majka M. J., koja je prilikom posjete svom djetetu, koje je privremeno boravilo u Zvečanskoj, snimila i raskrinkala suspendovanu Đurđiju Alempijević, zlu medicinsku sestru Centra za zaštitu odojčadi, djece i omladine, koja je mučila i zlostavljala mališane.

Obratila sam se jednoj od koordinatorki i upozorila na vaspitačicino ponašanje, rečeno mi je da će to biti prenijeto glavnoj sestri i da će joj skrenuti pažnju, kao i da je ona nova.

Upozorila sam i na to da je jedno djete ostavila bez nadzora na pultu za previjanje. Nije je bilo nekoliko minuta, djete samo što nije palo sa pulta koji je visok metar i dvadeset – prisjeća se ona užasa koji je vidjela.

Čitaj još:   NAPADNUT TURSKI GRAD NA GRANICI SA SIRIJOM: Uzvraćen udarac, obavještena i Rusija... (foto)

Kako kaže, narednog dana, kada je napravila snimak, vaspitačica je došla u drugu smjenu vidno bijesnija i bahatija.

– Nosila je djete sa snimka u desnoj ruci, a lijevom rukom, tj. spoljnom strane šake, u prolazu ošamarila drugo djete koje je stajalo u krevecu. To djete je palo i plakalo, a ona se nije ni okrenula. To me je uznemirilo i uplašilo, brzo sam postavila telefon na snimanje na staklo koje dijeli te dvije sobe, a ja sam se sakrila – priča nam ona.

Usledio je šok

Nakon što je pregledala snimak, usledio je još veći šok, posumnjala je na prodaju djece zbog toga što je vaspitačica fotografisala jednog mališana...

Nisam smijela da prijavim nekome u Centru za slikanje jer sam se uplašila da je možda još neko umješan u to. Rekla sam im da me pozovu kada moje djete izađe i da treba nešto važno da im kažem. Međutim, taj poziv nije usledio! Inače, način na koji je nosila dječaka za mišicu kao da je džak i način na koji ga je bacila blag je u poređenju sa onim kako je bacala drugu djecu sa mnogo veće visine i neprijatnijim zahvatima – navodi ova majka.

Čitaj još:   ISTANBUL: Umalo kobno plivanje za krst na Badnji dan... (foto)

U Ministarstvu za rad nisu mogli da potvrde niti demantuju naša saznanja, ali su naveli da će po isteku žalbenog roka odlučivati nadležna komisija.

Ne želimo da prejudiciramo tu odluku, ali je činjenica da je u pitanju katastrofalno kršenje zakonske procedure prilikom obavljanja posla u domu u Zvečanskoj – naveli su oni…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši