IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sarajlije ogorčene: Nemaju gradski stadion za evropske utakmice…

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” ne ispunjava UEFA-ine uslove naljutila je građane glavnog grada BiH koji poručuju da je to i više nego sramotno…

SARAJEVO: BiH, Sport, fudbal, vijesti, četvrtak , 25. 07.2019… 14: 59…Sarajlije ogorčene: Nemaju gradski stadion za evropske utakmice…

Podsjećamo, Koševo ne ispunjava uslove za dobijanje treće kategorije koja je potrebna da bi se utakmice 3. i 4. pretkola igrale na ovom stadionu. Stoga su iz FK Sarajevo jučer najavili da će domaći meč igrati na Bilinom Polju u Zenici. Danas pak dolazi informacija da postoji mogućnost da bi Bordo tim mogao ugostiti BATE Borisov ili Rosenborg na stadionu Grbavica.

Kako nam govore građani Sarajeva, najviše su razočarani jer omladina ima sve manje uslova za bavljenje sportom kako u glavnom gradu, tako i u BiH.

“Sve utakmice se igraju u Zenici. Imam osjećaj da ta politika nikako nije u dosluhu sa sportom. Mislim da nijedan od tih lokalnih političara ne zna ni šutnuti lopte”, govori na Sarajlija.

Jedna Sarajka govori nam kako se Sarajevo pretvara u betonski grad bez mogućnosti za rekreaciju i sport.

“Bruka i sramota je da jedan glavni grad nema reprezentativan stadion, da se na nekim lokacijama koje su jako lijepe i povoljne prave velike zgrade i neboderi, da se cijeli grad pretvorio u beton i stambene blokove. Omladina nema gdje da se rekreira, nema gdje da ode. Nemamo sportskih terena i to je veliki hendikep za jedan glavni grad”, kazala nam je Sarajka.

Čitaj još:   ŠOK I TUGA VELIKA: U 25. godini na ahiret preselio AHMED Karup, student Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu... (foto)

Svoje mišljenje dao nam je i bosanskohercegovački glumac Mirza Tanović kojeg smo sreli u Titovoj ulici.

“Ja sam čovjek s Koševa. Dakle, odrastao gore, ulica Fuada Midžića, sad se zove Asima Ferhatovića. Zamislite vi kakva su moja osjećanja kao navijača Sarajeva. Prvo sam mislio da je neki vic pravo da vam kažem. A ono što iskreno mislim o tom potezu da se ide u Zenicu, bolje da ostane u zraku da treperi”, kazao nam je Tanović. 

Na ulicama Sarajeva srećemo i rođenu Mostarku koja proteklih godina živi u Sarajevu. Kaže dolazi iz sportske porodice i pamti bolje dane, ali danas ne vidi svijetlu budućnost sporta uz trenutni sistem u državi.

“Velika je ovo sramota za cijelu BiH. Sarajevo kao glavni grad mora imati stadion. Ne mogu reći da je to sramota, to je još gore od sramote i poniženja”, kazala nam on.

Drugi građanin Sarajeva ističe kako je žalosno da Olimpijski stadion nije pogodan za evropske utakmice.

“Ne znam šta će nam Zenica i Bilino Polje kad imamo Koševo na kojem se sve može igrati”, kratko nam je prokomentarisao.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Vrlo je loša poruka za jednu zajednicu kada spaljujete pisca... (foto, video)

Podsjećamo, danas bi trebalo biti poznato gdje će FK Sarajevo igrati utakmicu 3. pretkola Evropske lige. U međuvremenu iz FK Željezničar kazali su nam da im iz FK Sarajevo još nisu uputili zahtjev za igranje meča na Grbavici.

izvor klix.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši