IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Kampanja za novi predsjednički mandat, KOLINDA “ide ili ne na koncert” Tompsona… (foto)

Hrvatski mediji pišu da postoji mogućnost da se predsjednica Hrvatske pojavi na koncertu Marka Perkovića- Tompsona, koji veliča ustaštvo da označi početak kampanje za novi mandat…

ZAGREB: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26. 07.2019… 11: 59… SKANDAL: Kampanja za novi predsednički mandat, KOLINDA ide na koncert Tompsona… 

Na dan kada Hrvatska slavi operaciju “Oluja”, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović mogla bi da napravi novi, težak politički prestup.

Zagrebački “Jutarnji list” nagovještava da bi ona 4. avgusta mogla da se pojavi na koncertu Marka perkovića-Tompsona u Splitu. Krugovi bliski predsjednici Hrvatske, međutim, navode da o tome ne znaju ništa i da ona ima drugačiji raspored.

Nastup Tompsona, koji je u svojim ranijim pjesmama veličao ustaše i ustaštvo, inicirala su udruženja ratnih veterana iz Splita, a sa time se saglasio i gradonačelnik dalmatinskog grada Andro Krstulović Opara. Trenutno su u toku pregovori sa Tompsonovim menadžerima oko nastupa u Splitu.

Tompson, ne traži novac za nastup, kaže da uvijek svira besplatno na taj dan, ali traži sve uslove za održavanje koncerta, a to znači binu, ozvučenje… što bi organizatore moglo da košta oko 40.000 eura.

“Jutarnji list” navodi da postoji mogućnost da tom koncertu na splitskoj rivi prisustvuje i predsjednica Hrvatske, koja, dodaje, “pokušava da povrati povjerenje desnice”, pogotovo nakon što je svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske najavio pevač Miroslav Škoro.

Čitaj još:   ĐACI Kolindu molili za dvoranu: Rekla im, "Imate veliku livadu"...

Inače, Škoro je istog dana, 30-ak kilometara dalje, održati svoj koncert. Ovog pjevača iz Osijeka nazivaju i “slavonskim Tompsonom”. Time vam je sve rečeno…

“Upućeni u ova zbivanja kažu i da im je neobično i značajno što se oko Tompsonovog koncerta veoma angažovao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara s obzirom na to da nikada nije bio Tompsonov zagovornik. Štaviše, prošle godine je za godišnjicu ‘Oluje’ u Splitu nastupilo Hladno pivo, zbog čega su Oparu napali neki iz desnih krugov”, navodi “Jutarnji list”

Zagrebački list citira neimenovanog zvaničnika Hrvatske demokratske zajednice: “Opara je neko vrijeme bio i savjetnik Kolinde Grabar- Kitarović, oni su u dobrim odnosima i sigurno će nastojati da joj pomgne u kampanji na sve načine, pa i organizacijom Tompsonovog koncerta”.

Izvori bliski upravi Grada Splita navode za list da je neobično da se u situaciji kad je grad, praktično, pred blokadom izdvajaju sredstva za Tompsonov koncert.

Iz kruga Kolinde Grabar-Kitarović poručili su da tih dana imaju drugačiji raspored.

“Prioriteti su godišnjica ‘Oluje’ u Kninu i Sinjska alka (tradicionalna manifestacija u Sinju). O koncertu ne znamo ništa”, poručili su iz saradnici hrvatske predsjednice.

Prema ranijim najavama, ona bi odmah nakon posjete Kninu, trebalo zvanično da objavi kandidaturu za drugi predsjednički mandat…

Čitaj još:   NOVA PORUKA OVAJ PUT IZ ZADRA: Kolinda pokazala i drugi prst ŠKORI... (foto i video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB Kolinda Grabar- Kitarović u trodnevnoj službenu posjetu Albaniji…

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je trodnevnu službenu posjetu Read more

ZAGREB MALO BIZARNO Tompson otkrio zašto je bio u busu na slavlju viceprvaka SP…

SVAKAKO, da je i sama hrvatska javnost dobro podjeljena oko toga Read more

Komentariši