IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Određen pritvor Ajli Sadiković, mogla bi ponoviti ili dovršiti djelo…

Pritvor je Tužilaštvo tražilo zbog opasnosti da bi mogla ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo, te zbog uznemirenja javnosti…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 27. 07.2019… 10: 59…   SARAJEVO: Određen pritvor Ajli Sadiković, mogla bi ponoviti ili dovršiti djelo…

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Ajli Sadiković (30), osumnjičenoj za pokušaj ubistva njenog supruga Denisa.

Informaciju nam je potvrdio sudija Husein Delalić, koji je donio odluku o pritvoru.

Pritvor je Tužilaštvo tražilo zbog opasnosti da bi mogla ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo, te zbog uznemirenja javnosti.

Iako se njena pravna zastupnica Džema Milaimi-Hasanagić usprotivila prijedlogu Tužilaštva, te ustvrdila da je njena branjenica pucala u nužnoj odbrani i nije željela ni povrijediti, a kamoli ubiti muža, te za nju tražila mjere zabrane, sudija za prethodni postupak Delalić smatrao je zahtjev Tužilaštva za pritvor opravdanim.

Čitaj još:   VIC DAN Đuro i veliki snijeg

Ajla Sadiković, inače vojnikinja I klase Oružanih snaga BiH,  prekjučer ujutro je na parkingu u naselju Ciglane, iz “tetejca” za koji je imala urednu dozvolu, pucala nakon svađe i fizičkog obračuna sa suprugom od kojeg se trenutno razvodi.

Tom prilikom pogodila ga je u stomak, ali je na njegovu sreću metak izašao napolje ne povrijedivši mu nijedan vitalni organ.

Ajlu je razoružao policajac koji nije bio na dužnosti, nakon čega je uhapšena…

izvor iBalkan.net/ faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši