IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VEĆ JE OSUDILI: Medicinskoj sestri iz Zvečanske prijeti zatvor, njena mladosti odlazi u nepovrat? (video)

SVAKAKO DA JE Korišćenje mobilnih telefona sestrama dok su sa djecom strogo je zabranjeno…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 27. 07.2019… 21: 59…  VEĆ JE OSUDILI: Medicinskoj sestri iz Zvečanske prijeti zatvor, njena mladosti odlazi u nepovrat? (video)

Medicinska sestra ima 23 godineSumnja se da je izvršila krivično djelo zlostavljanje i mučenjeSnimak napravila majka djeteta iz Zvečanske

Medicinskoj sestri Đurđiji Alempijević (23), protiv koje je podnijeta krivična prijava nakon snimka na kom se vidi da jedno djete grubo nosi i baca, a drugo fotografiše, prijeti do tri godine zatvora prema Krivičnom zakoniku Srbije…

Protiv medicinske sestre sa snimka koji je zgrozio Srbiju, inače zaposlene u Centru za zaštitu odojčadi, djece i omladine u Zvečanskoj, po nalogu nadležnog tužilaštva, prošlog petka je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zlostavljanje i mučenje. Prema Krivičnom zakoniku Srbije maksimalna kazna koja joj slijedi za ovo dijelo jeste zatvor do tri godine.

Za počinioca krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, prema člana 137. Krivičnog zakonika RS, predviđena je kazna zatvorom do jedne godine onome “ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo” (stav 1.) Međutim, ako ovo djelo “učini službeno lice u vršenju službe, predviđena kazna zatvora je od tri mjeseca do tri godine”, piše u stavu 3.

Čitaj još:   BJEGUNCU IZ NOVOG PAZARA ZAPALJENA DVA AUTOMOBILA-POLICIJA RASPISALA POTJERNICU!

Podsjetimo, na snimku koji se nedavno pojavio na društvenim mrežama vidi se bahato ponašanje Đurđije Alempijević prema jednoj bebi – nosi je u jednoj ruci kao džak, dok drugom nešto radi na mobilnom telefonu, a potom djete maltene baca u krevetac, dok drugo fotografiše. Korišćenje mobilnih telefona sestrama dok su sa djecom, kao i fotografisanje djece, strogo je zabranjeno.

Snimak je napravila M. J, majka jednog od mališana smiještenog u Zvečanskoj, koja je primetila neprimereno ophođenje Alempijevićeve prema mališanima. Inače, krivična prijava biće podnijeta i protiv nje zbog snimanja, ali se ona čim je saznala za to, kako kaže, sama prijavila policiji i sve ispričala.

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu potvrdili su da je izjavu u policiji dala i svedokinja – M. J, a prema njihovim riječima, do sredine narednog mjeseca u tužilaštvu će biti saslušane i okrivljena i svjedokinja.

– U tom predmetu do sredine avgusta biće saslušana okrivljena, na okolnosti krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, kao i svedok događaja – reki su u Prvom osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu.

Svoj radni osnos Alimpijevićeva je zasnovala je u aprilu, nakon odrađenog probnog rada u Zvečanskoj i dobila ugovor na tri mjeseca. Kada je on istekao, dobila je drugi, ali u međuvremenu se saznalo za ovaj incident…

Čitaj još:   ĆIĆOLINA VEOMA RAZOČARANA: Poredeći me sa Boženom duboko ste povrijedili moj moralni integritet!

izvor agencije Alo.rs/ 

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši