IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA ZA 28.JUL: Već sutra stiže osvježenje…

Upozorenje, temparature do 35 stepeni, grmljavina sa gradom…

BEOGRAD: Regija, Putovanja, vijesti, subota, 27. 07.2019… 21: 59…  VREMENSKA PROGNOZA ZA 28.JUL: Već sutra stiže osvježenje…

Pljuskovi sa grmljavinom u toku dana biće lokalnog karaktera (ređa pojava), a više padavina se očekuje kasnije poslije podne najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima uz lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vjetrom.

Paće slab i umjeren, u planinskim predjelima i košavskom području povremeno i jak, južni i jugoistočni vjetar, koji će uveče i u toku noći biti u kratkotrajnom skretanju na zapadni. 

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine uglavnom u Hercegovini, ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja. Intenzivnije padavine se očekuju na jugozapadu Bosne, većem dijelu Hercegovine i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 u Bosni do 30 °C na jugu Hercegovine.

Čitaj još:   NEKA VAS SNIJEG NE IZNENADI: Trodnevna vremenska prognoza, kiša a na planinama snijeg, stiže drastična promjena vremena… (foto)

Hrvatski mediji javljaju kako jaka oluja , čiji bi kraci u večernjim satima i sutra trebali zahvatiti i Hrvatsku te dijelove BiH, već stvara probleme na području Slovenije.

Prema podacima slovenske meteorološke stranice Neurje, u mjestu Wildon nedaleko austrijskog Graza zabilježen je jak grad, a s neba su padali golemi komadi leda promjera čak oko sedam centimetara.

http://iBalkan.net

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

Komentariši