IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSTAR: Olujno nevrijeme, ulice poplavljene, počeli 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta…

Jaka kiša praćena vjetrom poplavila je danas ulice Mostara, a grmljavina je u jednom trenutku izazvala i kratak prekid opskrbom električnom energijom…

MOSTAR:  BiH, Crna Hronika, Putovanja, Sport, vijesti, nedelja, 28. 07.2019… 15: 59… MOSTAR: Olujno nevrijeme, ulice poplavljene, počeli 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta…

Jaka kiša poplavila ulice Mostara, čeka se na početak skokova sa Starog mosta…

Uprkos jakoj kiši i nevremenu u Mostaru su sa pola sata kašnjena počeli 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta.Mostarci se ne sjećaju kad je kiša ovako jako padala u vrijeme održavanja skokova sa Starog mosta, ali kažu da su skakali i pod granatama pa će skakati i po kiši.

Ljekarski pregled koji je okončan u 12 sati prošlo je 29 takmičara. Tako će na ovoj manifestaciji učestvovati 16 takmičara u skokovima na glavu i 13 u skokovima na noge.

Mostarske laste počele su svoje letove 453. put, a sve je u znaku pokušaja Lorensa Liste da dostigne 13. naslova najboljeg u skokovima na glavu velikog Emira Balića.

Kao i uvijek, mnoštvo Mostaraca i prijatelja ovog grada, putnika namjernika, skupilo se ispod najljepše svjetske skakaonice. Svako ima svog favorita, a spektakl neće pokvariti ni nešto lošije vrijeme. 

Čitaj još:   "PAO" CRNOGORAC: Uhapšen PODGORIČANIN- osumnjičen da je pomagao Srbima u aferi "Tunel" (foto, video) 

Ovo bi trebali biti posljednji takmičarski skokovi za velikog šampiona Lorensa Listu koji je dosad slavio 12 puta. Današnjom pobjedom izjednačio bi se s Emirom Balićem koji ima 13 naslova. 

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sportski partner je Olimpijski komitet BiH, a skokove su i ove godine podržali Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona i mnogi drugi sponzori.

Prolongirana je i popratna aktrakcija skokova, otvorenje Zip-linea Stari most. 

Izvor: redakcija iBalkan.net

BIH MOSTAR: DANAS 452. TRADICIONALNI SKOKOVI SA STAROG MOSTA…

U Mostaru će se danas održati tradicionalni, 452. po redu Read more

Komentariši