IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šokantno priznanje budućeg ambasadora Srbije u Rusiji: LAZANSKI priznao da je OPLJAČKAO FRANCUSKE PILOTE koje je MLADIĆ zarobio na PALAMA 1995…

Lazanski se osvrnuo na Afganistan gdje je preživio bez hrane tako što je uzimao energetske kapsule za preživljavanje uzete od zarobljenih francuskih pilota koji su oboreni iznad Pala 1995. godine…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 29. 07.2019… 21: 59… Šokantno priznanje budućeg ambasadora Srbije u Rusiji: LAZANSKI priznao da je OPLJAČKAO FRANCUSKE PILOTE koje je MLADIĆ zaronio na PALAMA 1995… 

Bivši vojni komentator lista Politika i odnedavno zvanično akreditovani ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski dao je posljednji intervju za svoj matični list uoči skorog odlaska u Moskvu, gdje će boraviti naredne četiri godine.

Lazanski se u svom intervjuu osvrnuo na novinarsku karijeru, ono što je u radio i šta je propustio da uradi i odgovorio je na posljednje pitanje, da li će se ikada ponovo vratiti novinarskom pozivu.

Želiš li da ga režiraš ili si već napisao scenario? – upitao je novinar Lazanskog, koji je odgovorio:

– Već sam napisao scenario i ponudio sam ga Kusturici, ali on se bavi Južnoamerikancima i Džingis Kanom.

Na pitanje, da li će kad završi sa diplomatijom da snimi film, Lazanski je samo dodao:

Čitaj još:   ALBIN KURTI PONOVIO: "Tužit ćemo Srbiju za genocid..." (foto)

– Da, sigurno.

Lazanski je otkrio da je njegov otac Vladimir imao najveću želju da ode u Staljingrad i da se pokloni Mamajevom kurganu. 

– Pošto on to nije uradio, uradiću ja – rekao je Lazanski i dodao da će to uraditi kad stupi na dužnost ambasadora i to iz sljedećeg razloga:

– To brdo je bilo važna strateška tačka. Tamo su Sovjeti razbili Vermacht.

Na pitanje novinara gdje je bilo lakše u pustinjama Libije i Siirije ili u nuklearnoj podmornici, Lazanski se osvrnuo na Afganistan gdje je preživio bez hrane tako što je uzimao energetske kapsule za preživljavanje uzete od zarobljenih francuskih pilota koji su oboreni iznad Pala 1995. godine. 

– Nikakva hrana i voda ti ne trebaju. Deset dana sam živeo na pet pilula, a Amerikancima stižu kamioni sveže hrane. Jedina moja prednost je bila u glavi. Znao samo ono što oni ne znaju. Tako smo se menjali. Ja im dam podatke o nekom tenku, oni meni satelitski telefon.

Odgovarajući na posljednje pitanje da li će se vratiti novinarstvu Lazanski je rekao:

– Možda, jednog dana. Nikad ne reci zbogom novinarstvu…

Čitaj još:   SARAJEVO: Još 180 pozitivnih na COVID-19, dva pacijenta preminula u Podhrastovima ... (foto)

izvor (S.B)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši