IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROBLEMI SA DIVLJIM ŽIVOTINJAMA: Lisica napala graničnog policajca, okršaj koji se tragično završio…

Gladni medjvedi, šakali, lisice, vukovi i divlje svinje, tumarajući šumama u potrazi za hranom, spuštaju se sve češće i do prvih kuća,..

BUGOJNO: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 30. 07.2019… 08: 49… PROBLEMI SA DIVLJIM ŽIVOTINJAMA: Lisica napala graničnog policajca, okršaj koji se tragično završio…

Zbunjena lisica zalutala je pre nekoliko godina na granični prelaz Stara Gradiška, između BiH i Hrvatske. Granični policajci ostali su zatečeni kada je ispod zaustavljenog vozila izašla lisica.

Ne obazirući se na ljude, krenula je prema parkingu. Čudno se ponašala pa je policajac krenuo za njom kako bi upozorio kolege. U tom je trenutku lisica je krenula prema policajcu. Zarežala je na njega. Uvjeren da je životinja besna, policajac je izvadio oružje i ustrelio je, piše jedan sarajevski dnevnik…

Susret sa opasnim divljim životinjma, koji niko ne bi poželio, u selu Selačka kod Kotor Varoša, imao je Novo Tomić (48). Nesrećnog čovjeka napao je medvjed. Muškarac je zasejao zob, te je primijetio da mu divljač jede ljetinu pa je odlučio otići u njivu i s puškom rešiti problem s divljači.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. jun 2020. godine

U borbi na život i smrt muškarac je uspio da se izvuče i da pozove pomoć. Prethodno je usmrtio medveda, koji mu je otkinuo lijevo stopalo i dio lijeve potkolenice.

Iako je javnost šokirana, ovakvi napadi su se i ranije dešavali…

Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka može se takođe pohvaliti da je preživio susret s divljom životinjom.

Grković je, naime, udavio medvjedicu koja ga je napala dok je čuvao ovce na livadi. U teškoj borbi Grković je zadobio povrede po cijelom tijelu, a zubi krvoločne životinje prošli su mu kroz kosti ruku i nogu.

On je ispričao da je u tom trenutku u džepu imao samo malu sjekiru. Borbu je opisao kao “prsa u prsa”.

“U jednom trenutku jedna ruka mi je bila u medvedovim šapama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao”, ispričao je tada Blažo.

U mijestu Ravno 2009. godine divlje svinje ubile su Smaila Nazdrajića (69). On je čuo veprove oko kuće i izašao je van kako bi ih istjerao. Pretpostavlja se da je Smail svoje stado htio obraniti od nasilnih životinja. Napad je prijavio Smajin sin Zijo.

Čitaj još:   AKCIJA SIPE “PROFIT" DRMA BIH: Supruga bivšeg direktora GRAS- a, “mozak” grupe čija hapšenja su u toku... (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši