IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AKCIJA”Tekila”: Pet osoba uhapšeno u Krajini, zaplijenjena droga i oružje…

Pet osoba uhapšeno je danas u Krajini zbog postojanja osnova sumnje da su proizvodili i stavljali u promet opojne droge…

CAZIN: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, srijeda, 31. 07.2019…  17: 57… AKCIJA”Tekila”: Pet osoba uhapšeno u Krajini, zaplijenjena droga i oružje…

AKCIJA SIPA-E KODNOG NAZIVA „TEKILA“

Pet osoba uhapšeno je danas u Krajini zbog postojanja osnova sumnje da su proizvodili i stavljali u promet opojne droge.Uhapšeni su u sklopu operativne akcije kodnog naziva “Tekila” u kojoj su učestvovali policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

“Tokom pretresa lica i prostorija na pet lokacija na području Unsko-Sanskog kantona pronađeno je i privremeno oduzeto: 1,122 grama praškaste materije koja asocira na opojnu drogu ‘speed’, kao i 570 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu ‘extasy’, biljna zelena materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu, te mobilni telefoni, digitalne vage, drobilice za biljne materije, puška i municija”, saopćeno je iz SIPA-e.

Mediji su već pisali da se provodi akcija SIPA-e u Cazinu zbog sumnje da se organizovana grupa duži vremenski period bavila prodajom droge.

Čitaj još:   DRAMA: ADNANA TAHIROVIĆA tast upucao u glavu...

Realizacija navedenih aktivnosti provedena je uz koordinaciju Tužilaštva Unsko-Sanskog kantona, a svi uhaošeni će u toku dana biti predati u dalju nadležnost postupajućeg tužioca.

Više informacija o rezultatima ove operativne akcije bit će poznato nakon okončanja navedenih aktivnosti…

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši