IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Putnički autobus, naletio na bombu, 32 mrtvih, stradale žene i djeca…

Najmanje 32 ljudi, uključujući žene i djecu, poginulo je kada je putnički autobus naišao na bombu postavljenu pored puta…

KABUL: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, srijeda, 31. 07.2019…  09: 57…  Putnički autobus, naletio na bombu, 32 mrtvih, stradale žene i djeca…

Putnički autobus naišao je na bombu postavljenu pored puta u zapadnoj avganistanskoj provinciji Farha, saopštila je policija te provincije.

“Putnički autobus koji je prometovao između Kandahara i Herata naletio je na bombu koju su na cestu postavili talibani. Tom prilikom najmanje 32 putnika je poginulo, a njih 17 je ranjeno”, potvrdio je glasnogovornik provincije Farah, Muhibullah Muhib.

Zvaničnik policije iz provincije Farah u kojoj se eksplozija dogodila, saopštio je da je 15 ljudi povređeno i da broj poginulih može biti veći. Žrtve su prevezene u bolnice u Farahu i Heratu, a većina povređenih je u kritičnom stanju, rekao je zvaničnik policije.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad. U tom regionu su aktivni Talibani i koriste ovakve bombe kada su im meta zvaničnici vlasti ili članovi bezbednosnih snaga, navela je agencija Asošiejted pres.

Čitaj još:   MIODRAG Živković: Jedinstveni građanski blok VIŠE JE ŽELJA NEGO ŠTO JE REALAN...

Strahuje se da bi broj poginulih mogao biti i veći, jer su mnogi od ozlijeđenih u kritičnom stanju, prenosi AP.

Iako nitko još nije preuzeo odgovornost za napad, AP prenosi da su u regiji Farah vrlo aktivni talibani, te da koriste takve bombe, no meta su im uglavnom dužnosnici i pripadnici sigurnosnih snaga.

Eksplozija je uslijedila dan nakon što su Ujedinjeni narodi upozorili na veliki broj ubijenih i ranjenih civila tokom rata u Afganistanu, usprkos pokušajima da se okonča 18-godišnji sukob.

Izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši