IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAKLIJKA MIRSADA NAJBOLJI NASTAVNIK SVIJETA…

Poslije brojnih uspjeha na polju obrazovanja i književnosti, Mirsada Šabotić, profesorica u Gimnaziji “30. septembar” svoje uspjehe je krunisala nagradom Global Teacher Award- Svjetska nagrada za nastavnika, koju će joj kompanija Alert Knowledge Services ASK dodijeliti u New Delhiju 15. septembra ove godine…

Alert Knowledge Services je svjetska kompanija i ima za cilj da aktivno dopre do svih krajeva svijeta i da identifikuje i prepozna izvanredne nastavnike, koji su dali poseban doprinos u svojoj profesiji kroz rad sa učenicima, zatim, rad u zajednici i državi iz koje dolaze….

AKS je pokrenuo ovu najprestižniju nagradu i prvu takvu vrstu priznanja izvrsnih nastavnika iz svih regija i zajednica svijeta i istakao njihov doprinos u izgradnji zajednica i pomaganju u stvaranju boljeg društva nadahnjujućim podučavanjem. Za nagradu su se kandidovali nastavnici iz 70 država svijeta, a dodijeljeno je 100 nagrada nastavnicima svijeta.

Čitaj još:   UŽAS: Najmanje 14 mrtvih u sudaru autobusa i voza... (foto)

Pored Mirsade, u Crnoj Gori, ovu nagradu je dobilo još pet nastavnika. Mirsada Šabotić (rođena Bibić), književnica, književni kritičar, profesorica Crnogorskog, srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti rođena je 1966. godine u Peći.

Ambasador je obrazovanja ispred Crne Gore u Foremost Fondaciji sa sjedištem u Pakistanu. Suosnivač Asocijacije najboljih nastavnika na prostorima bivše Jugoslavije. Nominovana je za nagradu Global Teacher Prize 2018, nagrada za najboljeg nastavnika svijata, poznata kao Nobelova nagradu za nastavnika.

izvor. agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši