IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Komšić, poslao poruku u Zagreb: Povucite policiju iz BiH, pa da razgovaramo…

Komšić je kazao da Hrvatska odmah mora povući sve pripadnike MUP-a RH koji, prema saznanjima bh. službi, ulaze na teritoriju Bosne i Hercegovine maltretirajući migrante…

SARAJEVO: Regija, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 01. 08 .2019… 16: 57…  Komšić, poslao poruku u Zagreb: Povucite policiju iz BiH, pa da razgovaramo…

Nakon reakcije premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je kazao da mu je žao zbog “pretjeranih” reakcija političara iz BiH u vezi sa slučajem posjete predsjednice Hrvatske Izraelu, stigao je odgovor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.Komšić je za bh. medije kazao da Hrvatska odmah mora povući sve pripadnike MUP-a RH koji, prema saznanjima bh. službi, ulaze na teritoriju Bosne i Hercegovine maltretirajući migrante.

“Radi se o nedopustivom narušavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Umjesto što traže izvinjenje zbog laži u koje su se sapleli njihovi zvaničnici, neka narede povlačenje naoružanih policajaca s pograničnih predjela u Bosanskoj krajini”, poručio je Komšić Plenkoviću.

U Sarajevu je jučer obavljen razgovor savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića s ambasadorom Hrvatske Ivanom Sabolićem, a između ostalog spomenut je i problem “upada naoružanih hrvatskih policajaca na teritoriju BiH”. 

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović-Stanković DRITANU Abazoviću: NE IZAZIVAJTE VIŠE CRNOGORCE I CRNOGORKE

Ambasadoru Saboliću je skrenuta pažnja da u rejonu Bosanske krajine službenici MUP-a Republike Hrvatske naoružani ulaze na teritoriju BiH, čime se direktno narušava teritorijalni integritet i suverenitet BiH. 

“Tenzije’ su samo reakcije na nastupe visokih hrvatskih dužnosnika i zbog njihovog uplitanja u unutarnja pitanja BiH. Pozivamo da odmah na najvišem nivou pristupimo rješavanju svih otvorenih pitanja između dvije susjedne i prijateljske zemlje”, zaključio je Komšić.

izvor Klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši