IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sin Osame bin Ladena, Hamza pronađen mrtav?

Hamza bin Laden rođen 1989. Njegov otac preselio se u Avganistan 1996. godine i objavio rat SAD…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 01. 08 .2019… 07: 57…  Sin Osame bin Ladena, Hamza pronađen mrtav?

Američka obavještajna služba saopštila je da je sin nekadašnjeg vođe terorističke organizacije Al Kaida, Hamza bin Laden mrtav, prenosi En-Bi-Si. Detalji o tome gdje je i kada umro naslednik Osame bin Ladena, nisu otkriveni.

U martu, Stejt department je objavo da će dati nagradu od milion dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja Hamze bin Ladena

Tri američka zvaničnika koji nisu željeli da budu imenovani rekli su En-Bi-Si-ju da je Hamza bin Laden ubijen. Nisu poznate okolnosti njegove smrti, niti da li su umješani Amerikanci.

Poslednji put u medijima pojavio se 2018. godine kada je zaprijetio Saudijskoj Arabiji i pozvao narod arapskog poluostrva da se pobuni.

Čitaj još:   NOVA RAMPA: Poslije Bugarske i Italije, još jedna zemlja zatvorila granice za Srbiju!

Vjeruje se da je Hamza bin Laden rođen 1989. Njegov otac preselio se u Avganistan 1996. godine i objavio rat SAD.

Kada su američki specijalci 2011. godine ubili Osamu tokom racije u Pakistanu, Hamza nije pronađen.

Prema riječima bivšeg agenta američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) i stručnjaka za borbu protiv terorizma Ali Sufana, Hamza bin Laden je pripreman za lidersku ulogu u organizaciji koju je osnovao njegov otac.

Američka televizija navodi i da je predsjednik SAD Donald Tramo danas na pitanje novinara da li ima neke informacije o smrti Hamze bin Ladena rekao da “to ne želi da komentariše”.

izvor agencije En-Bi-Si

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši