IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAKON SKANDALA KOLINDA, IGRA NA ŽICI: “Željko Komšić je i politički predstavnik Hrvata…”

Kolinda Grabar- Kitarović u intervjuu za Hrvatski radio ustvrdila je da je Hrvatska Bosni i Hercegovini (BiH) prijateljska zemlja, a da hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić …

ZAGREB: Hrvatska, Ekonomija, vijesti, petak, 02. 08 .2019… 20: 57…  NAKON SKANDALA KOLINDA, IGRA NA ŽICI: “Željko Komšić je i politički predstavnik Hrvata…”

Grabar-Kitarović je istaknula kako je Hrvatska prijateljska zemlja Bosni i Hercegovini te kako BiH treba pokazati poštovanje prema Hrvatskoj.

Napomenula je kako je od samoga početka Hrvatska ispružila ruku suradnje BiH, no da prijetnje međunarodnom tužbom zbog Pelješkog mosta, o čemu je govorio i hrvatski član predsjedništva BiH Željko Komšić, nisu dobra podloga za suradnju.

“Nedostatak političke vizije, rezultata u radu, gospodarskih, socijalnih i drugih programa ne možete vječito zamijeniti agresivnom retorikom i izmišljanjem nekog nepostojećeg neprijatelja. Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnih hrvatskoga naroda”, izjavila je hrvatska predsjednica.

Upitana kako gleda na izjave ministara sigurnosti BiH Dragana Mektića o tome da postoje dokazi o nasilju hrvatske policije nad migrantima, Grabar-Kitarović pozvala je na objavu takvih dokaza svakoga tko ih ima, ističući da će Ministarstvo unutarnjih poslova istražiti svaki slučaj.

Čitaj još:   SARAJEVO: Komšić, Izetbegović i Radončić poručili Dodiku, da postoji 'crvena linija'... (foto i video)

“Ponekad je malo sile, ne nasilja, potrebno, kada na vas ide skupina od više od 50 ljudi. No nema tu nikakvog nasilja, nema tu nikakvih tjelesnih ozljeda, šok bombi, suzavca, žice”, kazala je hrvatska predsjednica.

Opovrgnula je navode da Hrvatska odrađuje dio prljavog posla za EU te poručila da se Hrvatska drži zakona i propisa, ali i da na svojim granicama brani i druge europske države, prenosi Hina.

izvor HINA

ZAGREB Kolinda Grabar- Kitarović u trodnevnoj službenu posjetu Albaniji…

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je trodnevnu službenu posjetu Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši