IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Hljeb,držite u plastičnoj kesi: Griješite, evo boljeg rešenja

Mnoge domaćice hljeb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hljeb ili kuhinjskom ormariću…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 04. 08 .2019… 21: 37…  Hljeb,držite u plastičnoj kesi: Griješite, evo boljeg rešenja…

ZNAMO A I PROVJERILI SMO DA JE Mnogo ljudi i djevojčica da hljeb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hljeb ili kuhinjskom ormariću, a prije toga ga stave u papirnu ili, češće, plastičnu kesu…

To je greška zbog koje se on ubuđa već poslije nekoliko sati! Zašto?

Kesa prvo polako, ali sigurno “osuši” hljeb i privuče vlagu iz njega na sebe, a sobna temperatura i vlažna sredina su idealni za razvoj buđi.

Plus, ako ga ostavljate u kuhinji na mijesta gdje može da dođe u kontakt sa isparenjima od kuhanja, ubuđaće se još brže.

Najbolje rešenje, koliko god vam možda čudno zvučalo, jeste da hljeb stavite u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati sviježu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hljeb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrijejte u rerni…

Čitaj još:   NAKON USVAJANJA REZOLUCIJE EP: SPC i zvanično proglašena za regionalni BEZBJEDNOSNI RIZIK, sankcije EU i SAD nužne!?  

Ako želite svijež hljeb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će njegov ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!!!

Isprobajte, rezultat će vas a vijeruje nama, iznenaditi… Hljeb,držite u plastičnoj kesi: Griješite, evo boljeg rešenja…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši