IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nedeljko Racković iz Čajniča uhapšen u Sarajevu: UMJESTO DA UZME 70.000 KM, IDE U ZATVOR, pao u sačekuši sa 20 kg… (foto)

Uhapšen nakon što je kod njega u autu policija pronašla 19,7 kilograma marihuane, čija je tržišna vrijednost od 50.000 do 70.000 KM…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 05. 08 .2019… 21: 57… Nedeljko Racković iz Čajniča uhapšen Sarajevu: UMJESTO DA UZME 70.000 KM, IDE U ZATVOR, pao u sačekuši sa 20 kg…

Droga je pronađena kada mu je policija oko sedam časova spremila sačekušu u mjestu Krupac, kod Istočnog Sarajeva, i zaustavila njegov reno klio, gdje je u gepeku pronašla skoro 20 kilograma droge…

Na osnovu saznanja da Racković, koji je odranije poznat policiji, vozi određenu količinu droge prema Sarajevu, policija ga je sačekala i u pretresu vozila pronašla narkotike.

Na taj način policija je spriječila da narkotici završe na narko-tržištu u Sarajevu i okolini, ali se nastavlja istraga kome je tačno droga išla kao i odakle stiže, a postoje i indicije da je prošvercovana iz Crne Gore.

Akciju su organizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji s Policijskom upravom Istočno Sarajevo.

Čitaj još:   BRAVO ZA POKLON RODNOM GRADU: Mirza Teletović otvorio košarkaški teren u Jablanici… (foto, video)

Kako je juče na vanrednoj konferenciji za novinare potvrdio Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajveo, navodeći inicijale, akcija je izvedena nakon prethodno prikupljenih operativnih informacija, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. 

Šehovac je naglasio da će uhapšeno lice i oduzeti predmeti uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. 

Racković je inače stari poznanik policije i ranije je švercovao narkotike, a optuživan je i za krijumčarenje migranata. Zbog šverca 13,6 kilograma skanka hapšen je prije devet godina u akciji “Mreža 2010” zajedno s Vladom Danilovićem, kada je droga pronađena prilikom pretersa Danilovićevog auta, a utvrđeno da je on tu drogu preuzeo upravo od Rackovića...

izvor (S.B)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši