IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Ko je u policiji dobio batine, Edita tvrdi, da su je tukle policijske službenice…

Policijska uprava tvrdi suprotno, da je Edita nasrnula na službenice i jednoj nanijela povrede…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 06. 08 .2019… 23: 17…  NOVI PAZAR: Ko je u policiji dobio batine, Edita tvrdi, da su je tukle policijske službenice…

Edita Radetinac tvrdi da su je policijski službenici u zgradi Policijske uprave u ovom gradu bezrazložno napali i tukli naočigled dvoje maloljetne djece. Policijska uprava njene navode demantuje i tvrdi da je ona u stvari napala dvije policijske službenice. O ovom slučaju tri najveće bošnjačke stranke oglasile su se na sličan način…

Edita Radetinac je svoje tvrdnje iznijela prvo na svom fejsbuk profilu, a zatim i na konferenciji za medije, na koju je novinare pozvala Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića.

Ona je ispričala da je 31. jula sa dvoje maloletne djece otišla u Policijsku upravu u Novom Pazaru kako bi njen sin od 17 godina dobio ličnu kartu. Od službenika je zatražila papir i olovku kako bi zapisala šta je sve od dokumenata potrebno za ličnu kartu, a zatim je u hodniku, kako kaže, napala jedna policijska službenica (navela je njeno ime), otela joj olovku i počela da je bez razloga udara. Pokušaj njenog sina R. H. da odbrani majku bio je bezuspješan, jer je, navodno i on dobio udarce od policajke, a mlađi sin je vrištao i zapomagao da mu ne zatvore majku.

Dve policajke i jedan policajac su je, kako tvrdi Edita Radetinac, nasilno izgurali iz zgrade PU, a zatim su je, kako kaže, sedam sati držali u policiji, iako ima i bebu od deset mjeseci, bez dozvole da se makar telefonom javi porodici gdje se nalazi.

– Verovatno im je smetala moja marama koju nosim – napisala je Edita Radetinac, koja, kao muslimanska vjernica, nosi hidžab.

Ona je kao dokaze da je u policiji dobila batine pokazala fotografije modrica na rukama. Policijska uprava pak tvrdi da navodi Edite Radetinac. nisu tačni, te da je ona u stvari napala dvije policijske službenice. „Ona je prvo gađala olovkom, a zatim i vrijeđala policijsku službenicu koja radi na upravnim poslovima, nakon čega joj je, kako bi je smirili, prišlo dvoje policijskih službenika.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 18. decembar 2018. godine

Ona je tada napala još jednu policijsku službenicu i povredila joj ruku, što je konstatovao i dežurni ljekar u bolnici u Novom Pazaru”, navodi se u policijskom saopštenju. Dodaje se da je o ovom događaju obavješteno Osnovno javno tužilaštvo, te da je tužilac naložio da se osumnjičena E. R. privede i da se protiv nje podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija dodaje da Edita Radetinac nije podnjela pritužbu na rad policijskih službenika niti je dostavila bilo kakvu dokumentaciju koja bi potvrdila njene tvrdnje da je zadobila bilo kakve povrede.

Povodom ovog slučaja generalni sekretar SPP-a Edin Đerlek rekao je da njegova stranka ne može da ćuti na ovakve pojave, jer „ovde nije bitna samo porodica Radetinac već svaki građanin bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost”. On je obećao Editi Radetinac da će SPP stati u njenu zaštitu svojim „punim kapacitetom, pravnim timom, ljudstvom i finansijama”.

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije Husein Memić takođe je rekao da je slučaj „za svaku osudu” i od nadležnih zatražio odgovor o tome šta su preduzeli.

Potpredsednik SDA i narodni poslanik Enis Imamović smatra da svi policijski službenici koji su na bilo koji način učestvovali u torturi nad Editom Radetinac moraju odmah da budu suspendovani, a „ukoliko ministar odmah ne reaguje, organizovaćemo proteste i sve druge vidove građanske neposlušnosti, jer ovakvo ponašanje policije, ali i drugih državnih organa u Sandžaku prevazilazi krajnje granice i crvene linije”.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: SESTRE HADŽERA I HAFSA POLOŽILE HIFZ: LJUBAV PREMA KUR’ANU NIKADA NIJE BILA UPITNA... (foto, video)

Oglasio se i potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, sa liste „Vakat je” Esad Rahić koji pita „ da li je hidžab kao simbol uzorne muslimanke toliko iritantan i provokativan za neke policijske službenike da ih nagonski vodi u nasilničku reakciju”.

„Da li bošnjačka suza nema roditelja? Da li je nad Bošnjacima dozvoljena policijska hajka i represija bez ikakvih posledica po počinioce?” upitao je potpredsednik BNV- a…

izvor agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši