IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO, POZNATA IMENA BUDUĆIH MINISTARA U VIJEĆU MINISTARA BiH: Ambasadorica u SAD- u buduća ministrica vanjskih poslova…

Stranka demokratske akcije s partnerima Savezom za bolju budućnost i Demokratskom frontom dobila je tri ministarstva u Vijeću ministara BiH: Ministarstvo vanjskih poslova, odbrane i sigurnosti.

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 06. 08 .2019… 11: 57…  SARAJEVO, POZNATA IMENA BUDUĆIH MINISTARA U VIJEĆU MINISTARA BiH: Ambasadorica u SAD- u buduća ministrica vanjskih poslova…

Ministarstvo sigurnosti prema dogovoru s SDA pripalo je SBB-u, a nije isključeno da bi to mogao ponovo biti Fahrudin Radončić koji je delegat u Domu naroda PS BiH. Za ministra odbrane koje je pripalo Demokratskoj fronti mogao bi biti predložen Sifet Podžić

Stranka demokratske akcije s partnerima Savezom za bolju budućnost i Demokratskom frontom dobila je tri ministarstva u Vijeću ministara BiH: Ministarstvo vanjskih poslova, odbrane i sigurnosti.

Iz vrha SDA je za Novinsku agenciju Patria potvrđeno da je najbliža imenovanju za ministricu vanjskih poslova BiH Bisera Turković, nekadašnja ambasadorica BiH u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ministarstvo sigurnosti prema dogovoru s SDA pripalo je SBB-u, a nije isključeno da bi to mogao ponovo biti Fahrudin Radončić koji je delegat u Domu naroda PS BiH. Za ministra odbrane koje je pripalo Demokratskoj fronti mogao bi biti predložen Sifet Podžić.

Čitaj još:   SARAJEVO: PROTESTI JOŠ TRAJU, METALNE ŠIPKE, SUZAVAC, oglasili se i iz MUP- a KS

HDZ BiH je dobio tri ministarstva i to finansije, ministarstvo pravde i civilne poslove. Za sada je najvjerovatnije da će ministar pravde ostati Josip Grubeša iako se spominjalo i ime Bariše Čolaka koji je delegat u Domu naroda PS BiH.

SNSD je dobio mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara i već mjesecima se govori o Zoranu Tegeltiji, bivšem ministru finansija u Vladi RS-a.

Ta stranka je dobila i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Ministarstvo saobraćaja i komunikacija. Iz reda ostalih SNSD će delegirati i kandidata za Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Također, postoje nagovještaji da će Staša Košarac trenutnu poziciju u Parlamentarnoj skupštini BiH zamijeniti foteljom državnog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, na čijem je čelu  Mirko Šarović.

izvor SB/NAP

Čitaj još:   Aleksandra VUKOVIĆ: Čime hranimo našu djecu, time će oni hraniti crnogorsko društvo... (foto, video)
PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši