IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Erdogan, branimo svoje interese…

Kad je riječ o raketnom sistemu S- 400 koji Turska nabavlja od Rusije, Erdogan je istakao kako nema konkretnih dokaza da taj sistem šteti NATO- u ili programu borbenih aviona F- 35…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07. 08 .2019… 11: 57… ANKARA: Erdogan, branimo svoje interese… 

DANAS JE Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će njegova zemlja po svaku cijenu braniti svoje nacionalne interese, kako kroz dijalog i diplomatiju, ali i ako to bude potrebno upotrebom sile.

Predsjednik TURSKE je na sastanku u Ankari s turskim ambasadorima rekao da od SAD očekuje određene konkretne korake bilo da je riječ o izručenju čelnika organizacije Fetulaha Gulena, koji je u egzilu u SAD, a koga Ankara optužuje za organizaciju neuspjelog vojnog puča, bilo o prekidu snabdijevanja oružjemkurdskih terorista.

Kada je riječ o raketnom sistemu S-400 koji Turska nabavlja od Rusije, Erdogan je istakao kako nema konkretnih dokaza da taj sistem šteti NATO-u ili programu borbenih aviona F-35, prenijela je Anadolija. 

Čitaj još:   JAKOV Milatović, DANIJELA Đurović i DRITAN Abazović na iftaru  koji je organizovan u Rožajama... (foto, video)

“Mi ćemo sigurno braniti naše nacionalne interese, kada to bude potrebno dijalogom, ali isto tako i blažim elementima sile. Nekada i prinudnim alatima diplomatije, ali kada to bude potrebno i primjenom stvarne sile”, poručio je Erdogan. 

Redžep Tajip Erdogan se osvrnuvši na odnose Ankare i EU, turski predsjednik je ocijenio da “ako EU želi da postane globalni igrač, mora prvo pridobiti Tursku”. 

“Članstvo Turske (u EU) ne smije biti žrtva volje nekoliko zemalja”, istakao je turski predsjednik…

  

izvor agencije AA

ERDOGAN “Nećemo se povući ni ako nam SAD uvedu sankcije”…

DANAS JE Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas Read more

ANKARA: Erdogan pridružuje Tursku BRIKS-u…

- Ako nas primite, ova platforma bi promijenila naziv u Read more

Komentariši