IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUBAJI, TAJNI ŽIVOT HRVATICA:”Prijateljica i ja živimo ludo, pijemo najskuplja pića uz prekrasne darove, nakit, haljine… ” (foto)

Nemam osjećaj da radimo nešto loše i to nikako ne bih nazvala prostitucijom nego uzajamnim zadovoljstvom… 

DUBAJI: Svijet, Putovanja, Zanmljivosti, vijesti, subota, 10. 08 .2019… 17: 59…  DUBAJI, TAJNI ŽIVOT HRVATICA:”Prijateljica i ja živimo ludo, pijemo najskuplja pića uz prekrasne darove, nakit, haljine… “

Prije koju godinu među domaćim starletama bilo je moderno pohvaliti se gažom u Dubaiju. No većinom su djevojke s ozbiljnijim manekenskim karijerama otvoreno govorile da se tu nije radilo o nekim konkretnim poslovima nego više o druženjima s bogatim arapskim šeicima koji bi to znali dobro honorirati…

Pod krinkom hostesiranja i manekenstva, prostitucijom u današnje vrijeme bavi se sve više mladih djevojaka. Nemoralne ponude zgodne žene dobivaju na svakom koraku, a one malo poljuljanijeg morala lako ponesu ponude vrtoglavih iznosa te ih očara ‘elitino’ društvo i luksuz kojim su okružene, piše 100posto hr.

Dubai, iako poznat po strogim zakonima, idealno im je plodno tlo za, prema njihovim kriterijima, laku zaradu bez puno muke, a daleko od očiju znatiželjne obitelji i prijatelja.

Jedna od njih, 24-godišnjakinja iz Zagreba, ispričala je za 100posto kako stvari funkcioniraju.

“Odrasla sam u obitelji srednjeg sloja. Išla sam u ‘elitnu’ gimnaziju gdje je ekipa većinom bila bogata pa sam nekako preuzela njihov stil života. Oduvijek mi je važno dobro se obući, imati skupe cipele jer, realno, takve su i puno kvalitetnije, a ne vidim zašto bih nosila smeće.

Volim luksuz, od puberteta se krećem u društvu koje ima novca. Bilo mi je jako teško kad bi frendice otišle na skijanje, a ja bih kao jadnica trunula doma. Počela sam odmah nakon srednje raditi, iako sam upisala privatno ekonomiju. Konobarila sam, hostesirala, radila ankete. Što god treba, samo da zaradim. Htjela sam imati svoj novac za svoje gušte

Roditelji su bili sretni, nisu me nikad gnjavili da dajem za režije ili slično, tako da je moj novac bio samo moj. I na faksu sam ostala u krugu svojih bogatih prijatelja i nisam se puno izdvajala po ničemu. Jedino možda po tome što sam imala manje slobodnog vremena. 

Čitaj još:   SARAJEVO: Nove cijene cigareta od 1. januara... (foto)

Oduvijek sam bila ambiciozna. Želim uspjeti i nikako ne želim završiti kao moji starci s dosadnim poslovima od 8 do 4 i nikakvom nadom da će život ikada biti uzbudljiv. 

Na drugoj godini sam se sprijateljila s mojom trenutno najboljom prijateljicom s kojom sam i sad u Dubaiju. Otišle smo lani.

Ona je imala susjedu koja je tamo bila godinu dana i dobro se snašla. Pričale smo puno o tome, maštale… Kad sam dala zadnji ispit rekla sam svojima da odlazim iz Hrvatske do daljnjeg. Mami je, naravno, žao i danas što sam otišla jer sam jedinica, a tata je ok sa svime. 

Prijateljica i ja smo našle posao, ne bih govorila što radimo da me još netko ne prepozna, ali se radi o normalnom uredskom poslu.

Zanimljivo je da je tamo prvi radni dan nedjelja, ali i dalje ostaju dva dana u tjednu slobodna pa sam se na to lako navikla. Dubai je skup grad, i novac se brzo troši, ali prijateljica i ja imamo cilj i ne trošimo izvan svojih mogućnosti. Tamo smo isključivo došle uštedjeti i zabaviti se.

Imamo mali stan, ali se dobro slažemo i nije nam to problem. U Hrvatskoj pola plaće ode samo na hranu, a u Dubaiju to baš i nije tako, osnovne su namirnice puno jeftinije. 

Najam jednosobnog stana stoji od 65.000 do 80.000 dirhama, odnosno od 13 do 16 tisuća eura godišnje. Prosječna je plaća Hrvata u Dubaiju od četiri do šest tisuća eura ili od dvije do tri tisuće ako poslodavac plaća stan. Naravno, mnogi zarađuju i puno više, mi smo obje tek na početku.

Ako ćemo realno – bogati turisti, bogati poslovnjaci, svi samo žele lijepo meso. To zvuči odvratno seksistički i nekad mi je gadljivo sve to, ali ima i svoju dobru stranu. Prijateljica i ja živimo ludo kao nikad, pijemo najskuplja pića, dobivamo prekrasne darove, nevjerojatan nakit, haljine… 

Ponekad muškarci stvarno samo žele naše društvo, a često se i seksamo. No ionako sam slobodna, mlada, nije da pretjerano trpim u svemu tome, ako ćemo iskreno. Pa voljela sam zabrijati i u Zagrebu dok sam bila na faksu. Kao da sam uvijek znala s kim odlazim u krevet. 

Čitaj još:   IZAZOVI PANDEMIJSKE GODINE: Znate li u koju državu i s kojom vakcinom možete putovati... (foto i video)

Uopće nemam osjećaj da radim nešto loše i to nikako ne bih nazvala prostitucijom nego uzajamnim zadovoljstvom. Nije da me netko tjera na to. Sama sam svoj gazda i to je moje tijelo.

Svima nam je zajedničko da nam se ne da truniti doma. Znam da su neke našle i frajere s kojima su sad u vezi. Jedna poznanica se baš nedavno udala za Arapa. Stariji je desetak godina od nje, ali u odličnoj formi. Kao bonus mu je što ima novaca da boli glava. Nek’ joj je sa srećom. 

Za sad mi je plan s ušteđevinom se vratiti u Hrvatsku pa si kupiti neki stan da ne ginem u kreditu. Ali možda i ja nekog upoznam, tko zna kakva mi je sudbina.”

izvor 100posto hr.

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši