IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Panika u Istočnom Sarajevu, Gori u BLIZINE PLINOVODA … (video)

U krugu bivše fabrike Energoinvest- RAOP u Istočnom Sarajevu izbio požar…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 10. 08 .2019… 22: 59… Panika u Istočnom Sarajevu, Gori u BLIZINE PLINOVODA … (video)

Gori u krugu bivše fabrike Energoinvest-RAOP, dim nepodnošljiv, građani u strahu i zbog BLIZINE PLINOVODA…

Stanovnici Istočnog Sarajeva ističu da je dim postao nepodnošljiv, ali da im strah unosi i pucanje (vjerovatno krovne konstrukcije).

Građani koji žive u neposrednoj blizini, navode da glavni plinovod protiče u blizini ove fabrike, te je zabrinutost podignuta na viši nivo…

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, apelovao je da stanovništvo koje živi u blizini bivše fabrike ne provodi vrijeme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posledica.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Njegoš Vukadin, za medije ističe da je jako teško lokalizovati požar koji je zahvatio halu u sklopu bivše fabrike Energoinvest- RAOP, jer se radi o 300- 400 kvadrata krova koji je jako visok. Ističe da su vatrogasci odmah uspjeli da spriječe širenje požara na upravnu zgradu, koja se takođe nalazi u sklopu ove nekadašnje fabrike.

Čitaj još:   Vic Dana Kako se kaže peder na hrvatskome jeziku???

Vukadin ističe da su im u pomoć pritekle i kolege iz Federacije BiH, kao i pripadnici vatrogasne jedinice Eufora, te da su sve raspoložive ekipe trenutno na terenu.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši