IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MALO PREVIŠE,VUČKO MOLI SVE U SRBIJI:Usvaja se RUSKI MODEL…

ALEKSANDAR Vučić, Mijenja se lice Srbije…

BEOGRAD: Srbije, Putovanja, Ekonomija, vijesti, nedelja, 11. 08 .2019… 14: 59… MALO PREVIŠE,VUČKO MOLI SVE U SRBIJI:Usvaja se RUSKI MODEL..

Predsjednik Aleksandar Vučić predstavio je danas strukturu investicionog plana za naredni period, za koji će, kaže, biti izdvojeno 10, a možda čak i 12 milijardi eura, koje će biti uložene u komunalnu, saobraćajnu, energetsku, digitalnu infrastrukturu, kao i za podsticanje nataliteta, izgradnju stanova za mlade, ali i turizam…

“Rešili smo da potpuno promijenimo lice Srbije, zahvaljujući reformi javnih finansija i svim mjerama od 2014. godine”, rekao je Vučić na pres konferenciji.

Istakao je da je od ključnog značaja izgradnja kanalizacione mreže sa prečistačima otpadnih voda u cijeloj Srbiji.

“Za kompletnu kanalizacionu mrežu i vodovod, bez Beograda, izdvojićemo 3 milijarde eura, a to znači da svako selo, grad u Srbiji za četiri ili pet godina imaju kanalizaciju i čistu pijaću vodu”, rekao je Vučić.

“To je potpuno novo lice Srbije, nova Srbija”, rekao je predsjednik Vučić.

Čitaj još:   Horoskopske znake "napada" planeta koja donosi haos sve do oktobra...

Od toga će najviše biti izdvojeno za Novi Sad – 127 miliona, zatim za Kragjevac, Niš..

“Moraće i Pančevo, Subotica, Valjevo, Smederevo, Čačak, Vranje, Požarevac… svi će imati kompletnu kanalizacionu i vodovodnu mrežu”, rekao je Vučić.

Danas se, kaže, vidi da su i Beograd, Novi Sad, Niš velika gradilišta, ali je poručio da to mora da bude slučaj i sa svim gradovima i naseljima u Srbiji.

“Gradimo puteve i pruge više nego ikada u Titovo vrijeme. Imamo novac, rast je sve viši i biće viši i smatramo da sa lakoćom možemo da obezbjedimo 10, a možda budemo u stanju da obezbjedimo i 12 milijardi eura”, rekao je Vučić.

Podvukao je da u taj plan ne spada Moravski koridor, kao i put Ruma – Šabac, niti druge stvari, za koje je već obezbjeđeno finansiranje…

izvor Srbijadanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši