IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJAVIO VUČIĆ, ČUVAĆE GA SAMO ŽENE: Počelo uklanjanje ograde… (foto)

Vučić je rekao da ne želi scene iz Pariza…

BEOGRAD: Srbija Putovanja, Zanmljivosti, vijesti.. ponedeljak, 12. 08 .2019… 11: 49…  NAJAVIO VUČIĆ, ČUVAĆE GA SAMO ŽENE: Počelo uklanjanje ograde…

Počelo uklanjanje zaštitne ograde na Andrićevom vencu…

Radnici “Beograd puta” počeli su jutros uklanjanje zaštitne ograde ispred zgrade Predsjedništva na Andrićevom vencu…

Uklanjanje ograde juče je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što su tokom protesta “1od 5 miliona” demonstranti pokušali da nasilno uklone ogradu i uđu u zgradu Predsedništva.

Vučić je rekao da ne želi scene iz Pariza, da će ubuduće zgradu Predsedništva spolja obezbjeđivati samo žene, pripadnice Vojske Srbije…

Savjetnica za medije predsjednika Republike Suzana Vasiljević rekla je da, iako je to protivno svim bezbjednosnim preporukama i zakonu, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsjedništva u subotu uveče.

Čitaj još:   U ovih 18 država nije prijavljen nijedan slučaj zaraze corone! (foto)

“Ovo je jedinstven primjer u svijetu, ali da probamo da pokažemo kako Srbija može i kako je Srbija demokratska zemlja, koja je otvorila prostor oko zgade. Nadamo se da će svi umjeti to da poštuju i da će se sa poštovanjem odnositi prema objektima koji su simbol države”, rekla je Vasiljevićeva.

Ponovila je da će, po nalogu predsjednika, sam ulaz ubuduće obezbjeđivati pripadnice specijalne jedinice Kobre, sa oznakama i, vjerovatno, u vojnim unoformama, kako ne bi bilo spekulacija o tome ko obezbjeđuje zgradu.

“Ovu zgradu jedino i isključivo obezbjeđuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu”, podvukla je Vasiljevićeva.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši