Turski “Crveni polumjesec” donirao kurbansko meso za najugroženije građane Novog Pazara

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Turska humanitarna organizacija “Crveni polumesec” i ove godine je donirala kurbansko meso za najugroženije građane Novog Pazara. Delegacija ove organizacije iz nekoliko turskih gradova boravi u Novom Pazaru. Tom prilikom oni su se sastali sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima, a prilikom dodjele kurbana, obišli su Herentološko centar.

Član Kabineta gradonačelnika, Ismet Plojović kazao je da je kurbansko meso danas donirano novopazarskim institucijama Gerentološkom centru, Crvenom krstu i Specijalnoj bolnici. “Sa delegacijom Crvenog polumjeseca, obići ćemo korisnike Specijalne bolnice.

U naredna dva dana nastavlja se podjela mesa u Sjenici, Tutinu, Priboju i Prijepolju, i nadamo se da će pomoć stići uprave ruke.”, zaključio je Plojović.

Šef službe Crvenog polumeseca Sdk Doan nije krio svoje zadovoljstvo boravkom u Novom Pazaru i podrškom u organizaciji za podjelu kurbana.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Pobjeda za kotu dva...

“I ove godine smo se odlučili da centar dodjele mesa za Srbiju bude Novi Pazar. Kurbansko meso koje poklanjamo najugroženijima donacija je turskih građana upravo za dijeljenje kurbana u inostranstvu. Posebno nam je drago što smo u Novom Pazaru, gradu naših predaka. Drago nam je što smo u Gerentološlom centru i što će i najstariji građani imati priliku da dobiju bajramski poklon. Jedini cilj ove akcije jeste da pomoć stigne u prave ruke. Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku koji nam nesebično pomaže u tome.”, rekao je Doan.

Gradonačelnik Nihat Biševac je izrazio zahvalnost turskoj humanitarnoj organizaciji. “Posebno im se zahvaljujem što su u danima Bajrama ostavili svoje porodice da bi bili sa nama. Zahvaljujem im se ne samo na pomoći ovog Bajrama, već i na stalnoj pomoći koju pružaju građanima Novog Pazara.”, rekao je gradonačelnik.

Čitaj još:   NOVOPAZARCI PIŠU ISTORIJU

Odeljenje za informisanje Hana Salihović i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši