IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uzbuna u KPZ- u, pretresi svih prostorija, na terenu 40 policajaca i pet pasa… (foto)

Pretresa se sve: ćelije, kolektivne prostorije osuđenih osoba, prostorije koje koristi policija, teretane, sobe za odmor, prostorije tretmana…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 12: 59…  Uzbuna u KPZ- u, pretresi svih prostorija, na terenu 40 policajaca i pet pasa…

Vanredna situacija traje od jutros u prostorijama sarajevskog Kazneno-popravnog zavoda, gdje su, kako saznaju mediji, u toku pretresi svih prostorija unutar zatvora.

U pretresima učestvuju zavodski policajci i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a na terenu je ukupno 40 ljudi i pet pasa specijaliziranih za pronalazak narkotika.

Pretresa se sve: ćelije, kolektivne prostorije osuđenih osoba, prostorije koje koristi policija, teretane, sobe za odmor, prostorije tretmana…Pretres je počeo jutros u devet sati i trajat će, kako saznajemo, pet sati.

Kako je za potvrdio direktor KPZ- a Sarajevo Faruk Zubčević, cilj pretresa je pronalazak opojnih sredstava, nedozvoljenih predmeta i slično.

– Pretres se vrši u sklopu antikorupcionih aktivnosti sukladno preuzetim obavezama iz plana rada za period 2019./20.godinu – potvrdio nam je Zubčević.

Dodao je da u dosadašnjem dijelu pretresa nije pronađeno ništa od zabranjenih predmeta, što, kako je kazao,  daje dodatnu potvrdu efikasnog rada i korištenja najsofistiranijih detektora i uređaja za otkrivanje navedenih predmeta.

Čitaj još:   ŽESTOKE PORUKE IZ VAŠINGTONA: „ Sramota, nadam se da će svi moji prijatelji otići iz Srbije dok još mogu…“ (foto, video)

Dolaskom nove uprave KPZ-a intenzivirana je saradnja sa policijsko-sigurnosnim sistemom, pa je tako dosad urađeno 35 detaljnih pretresa uz učešće MUP-a Kantona Sarajevo, Specijalne jedinice FUP-a, te 30 pretresa koje su obavili pripadnici Zatvorske policije KPZ-a.

Poređenja radi, prethodna uprava je u 15 ranijih godina uradila tri generalna pretresa, i to bez saradnje sa drugim policijskim agencijama.

Slučaj bjekstva Amela Sejfovića iz prostorija KPZ-a pokazao je svu manjkavost dosadašnjeg načina rada, te da su potrebne korijenite promjene, a što je nova uprava prepoznala, te se kontinuirano radi na optimizaciji upravljanja ovakvim jednim složenim sistemom… 

Izvor Faktor

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši