IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Liverpul u penal seriji do evropskog Superkupa… (foto i video)

NA BOSFORU Drame nije manjkalo, ritma takođe, možda samo malo ozbiljnosti u igri timova koji sigurno mogu i bolje od ovoga što su večeras prikazali u Istanbulu…

ISTANBUL: Svijet, Sport, Fudbal, Putovanja, Zanmljivosti, vijesti, četvrtak, 15. 08 .2019… 00: 09… ISTANBUL: Liverpul u penal seriji do evropskog Superkupa… (video)

Liverpul i Čelsi su u borbi za evropski Superkup fudbalskim fanaticima priredili još jedan triler koji je odlučen tek posle penal serije u kome je golman Redsa Adrijan izrastao u junaka meča pokazavši Alisonu da može povremeno da odmori.

Regularni tok meča završen je rezultatom 1:1, poslije produžetaka na semaforu je pisalo 2:2, a kulminacija u penal ruletu u kome je je samo Tami Abraham u poslednjoj, petoj seriji omanuo – 5:4 za aktuelnog šampiona Evrope u još jednom tempom nabijenom meču.

Pride, ne možemo da se otmemo utisku da ni Jirgen Klop ni Frenk Lampard nisu još ni prišli gornjoj granici mogućnosti, štaviše, na trenutke nam se činilo da su meč za evropski Superkup doživeli samo kao još jednu, nešto jaču pripremnu utakmicu. Firminov početak na klupi Redsa, odnosno Lampardove rane izmjene Olivijea Žirua Kristijana Pulišića, delom su zaslužni za takav utisak.

Bez obzira, drame nije manjkalo u Istanbulu, ritma takođe, možda samo malo ozbiljnosti u igri timova koji sigurno mogu i bolje od ovoga što su večeras prikazali, posebno u odbrani, mada bismo i oko toga mogli da raspravljamo, pošto je poslednjih godina trend da se igra sve ofanzivniji fudbal u kome defanziva mora da trpi, pa ima i stavova da su čak i najveći klubovi zaboravili kako se brani.

Po 15 udaraca i jednih i drugih – ne računamo one blokirane – ipak je više no što bi treneri voleli da dopuste čak i za 120 minuta igre. Nije do rezultata, no što je golova moglo da bude i mnogo više da i Kepa i Adrijan nisu bili posebno raspoloženi.

Čitaj još:   SRAMOTA: Krađa OBUĆE ispred džamije za vrijeme namaza... (video)

U tim trenucima Liverpul je kao retko kad u mandatu Jirgena Klopa dijelovao grogirano. I tu je Čelsi verovatno i propustio šansu. Morao je da ga dotuče. Doduše, jeste Pulišić i postigao gol, ali ga je Francuskinja Stefani Frapar opravdano poništila taj gol zbog ofsajda. Ako ništa drugo, bar su navijači Čelsija dobili jasan signal da Pulišić nije nikakva prevara od igrača, već da može da napravi ozbiljne probleme i šampionu Evrope.

Baš je taj šampionski karakter Liverpul pokazao čim je na poluvremenu Jirgen Klop shvatio da ne ide sa Aleksom Okslejd-Čemberlenom i na teren poslao Roberta Firmina. Samo tri minuta nakon što je Brazilac kročio na teren asistirao je Sadiju Maneu za 1:0 i težište igre se kao na klatnu pomerilo na Čelsijevu polovinu terena.

Ušlo se tako u produžetke, a tamo se još jednom vidjelo da Liverpul nije isti tim bez Firmina. Još jednom je Brazilac bio asistent, još jednom je Mane bio strelac i Liverpul je preokrenuo rezultat u svoju korist. Ali ni tu nije kraj uzbuđenjima, pošto je već u 101. minutu Čelsi stigao do izjednačenja nakon što je do inače odlični Adrijan, koji je među stativama zamijenio povređenog Alisona, izleteo na Abrahama i po ocjeni Stefani Frapar skrivio penal sa kog je Žoržinjo još jednom poravnao rezultat.

Iskupio se Adrijan, ako je uopšte morao, početkom drugog produžetka kada je dlanom skinuo Mejsonovudarac, da bi odmah potom Pedro šutirao tik pored gola. Tad je već bilo primetno da su igrači obe ekipe ostali bez vazduha u plućima i da jedva čekaju penale. A tamo taj promašaj Abrahama i novi pehar u Liverpulovoj vitrini. Peti evropski Superkup na Enfildu, prvi za engleske klubove još od 2005. kada ga je takođe na ostrvo doneo Liverpul.

LIVERPUL – ČELSI 2:2 (1:1, 0:1)
/Mane 48, Mane 94 – Žiru 35, Žoržinjo 101/

Čitaj još:   RADA ISKRENO O LJUBAVNOM ŽIVOTU I ODNOSU SA HARISOM: Ovo je prava istina! (foto i video)

Stadion: Vodafon Park, Istanbul
Sudija: Stefani Frapar (Francuska)

Liverpul (4-3-3): Adrijan – Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson (od 91. Aleksander-Arnold) – Henderson, Fabinjo, Milner (od 64. Vajnaldum) – Salah, Mane (od 103. Origi), Okslejd-Čemberlen (od 46. Firmino)
Čelsi (4-3-3): Kepa – Aspilikueta, Kristensen (od 85’ Tomori),  Zuma, Emerson – Kante, Žoržinjo, Kovačić (od 102. Barkli) – Pedro, Žiru (od 74’ Abraham), Pulišić (od 74. Maunt).

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši